Retelistica

Telekom Romania Mobile a publicat rezultatele financiare aferente celui de-al doilea trimestru din 2023. Deşi în creştere la nivelul bazei de abonaţi, operatorul telecom a înregistrat o scădere a veniturilor totale.

Telekom Romania Mobile a înregistrat 1.9 milioane de clienți pe bază de abonament la sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2023, o creștere de 3.2% față de aceeași perioadă a anului trecut. Numărul total de clienți la sfârșitul trimestrului al treilea din 2023 a fost de 3.9 milioane, pe fondul unei reduceri a bazei de utilizatori de cartelă.

La 30 septembrie 2023, Telekom Romania Mobile a înregistrat venituri totale de 71.1 milioane de euro, în scădere cu 7.4% față de aceeași perioadă a anului 2022, în principal din cauza reducerii tarifelor de interconectare cu 27%, a vânzărilor mai scăzute de dispozitive mobile și accesorii și a întreruperii business-ului MVNO. EBITDA ajustată după leasing a fost de 4.6 milioane de euro, fiind în continuare sub influența negativă a costurilor crescute în principal cu energia electrică, respectiv dispariția veniturilor provenite din business-ul MVNO.

În trimestrul al treilea al acestui an, Telekom Romania Mobile și-a lansat strategia prin care combate stereotipurile despre produsele si serviciile de telecomunicații, oferind românilor „MOBIL PUR ȘI SIMPLU”. Compania va continua, în același spirit, să lanseze oferte comerciale noi, care simplifică și îmbunătățesc experiența utilizatorilor.

„Așa cum se reflectă și în rezultatele noastre financiare, este important să ne amintim că provocările sunt adesea o etapă către succes. Baza noastră totală de clienți, veniturile și profitabilitatea au avut o ușoară scădere în acest trimestru, însă noi vedem aceste rezultate ca pe o oportunitate pentru transformare și creștere. Învățăm acum lecții prețioase, adaptând și inovând pentru a deveni mai puternici. În continuare, vom urmări orice oportunitate neexplorată, pentru a le oferi o experiență superioară clienților noștri și o valoare mai mare acționarilor noștri”, a spus Babis Mazarakis, CEO Telekom Romania Mobile.