Am făcut o listă cu 5 smartphone-uri ce au preț sub 2500 lei și le consider a fi o alegere inspirată pentru cei interesați de un telefon nou.

Care sunt criteriile după care am făcut această listă?

  1. Hardware cât mai puternic care să ruleze majoritatea aplicațiilor și jocurilor din Play Store în condiții optime;
  2. Setup cât mai bun la nivel de cameră foto și video, OIS pe senzorul wide + 4K;
  3. Suport software din partea producătorilor;
  4. Baterie suficient de mare pentru a obține minim 1 zi de autonomie;
  5. Disponibilitate pe canal oficial în țara noastră.

5️⃣ Nothing Phone 1 👈🖱️

🔺Unul dintre puținele smartphone-uri ce reușește a ieși cumva în evidență

Am testat a 2-a generație și mi-a plăcut, iar Nothing Phone 1 a fost întradevăr la un preț și mai bun de Black Friday, dar și acum se află sub pragul a 2000 lei. La puncte PRO aș nota display-ul OLED cu rată de refresh la 120Hz și luminozitate de până la 1200 nits, camera cu wide de 50 Megapixeli cu OIS și ultrawide de 50 Megapixeli, LED-urile programabile din partea spate și spatele transparent (structură de rezistență din aluminiu și sticlă Corning Gorilla Glass 5 pe față și spate).

4️⃣ Samsung Galaxy A54 👈🖱️

🔺Un smartphone cu un design cât se poate de banal și experiență de utilizare peste alte modele concurente

REVIEW 

Probabil, cel mai vândut smartphone al Samsung din seria A. Are și cel mai longeviv suport software din această categorie de preț. L-aș nota pentru display-ul Super AMOLED cu rată de refresh la 120Hz, certificarea IP67 în ce privește contactul cu apa și praful, bateria de 5000 mAh, 5G + Wi-Fi 6, difuzoare stereo, cameră de 50 Megapixeli cu OIS + ultrawide de 12 Megapixeli și macro de 5 Megapixeli.

Mai sus găsiți review-ul redactat de către Cezar pentru Galaxy A54 cu toate detaliile necesare.

🥉 Realme GT Neo3 cu 12 GB RAM și 256 GB stocare 👈🖱️

🔺Realme are smartphone-uri ce punctează la raportul preț / specificații, iar GT Neo3 este unul dintre ele

Pe Gadget.ro găsiți review la modelul Realme GT Neo3 cu încărcare la 150W.

Integrează un procesor MediaTek Dimensity 8100 dezvoltat pe 5nm, octa-core cu 4 x ARM Cortex-A78 la 2.85 GHz și 4 x ARM Cortex-A55 la 2.0 GHz și Mali-G610 MC6 în poziția de GPU. Configurația din link are 12 GB RAM și 256 GB stocare de tip UFS 3.1. Camera principală are senzor de 50 Megapixeli cu OIS, iar bateria de 5000 mAh se încarcă la 80W pe fir.

Mi se pare a fi un smartphone puternic, axat în special pe partea de gaming, dar stă bine și la alte capitole.

Prin codul electroextra se obține o reducere de 10% pentru Realme GT Neo3.

🥈 Xiaomi 13T cu 8 GB RAM și 256 GB stocare 👈🖱️

🔺Un upper mid-range cu preț din ce în ce mai bun

Are un display ce urcă ca luminozitate în peak până la…, 2600 nits, iar la nivel de procesor au ales un MediaTek Dimensity 8200 Ultra cu structură tri-cluster și opt nuclee împărțite în 1 x Cortex-A78 la 3.1 GHz, 3 x Cortex-A78 la 3.0 GHz și 4 x Cortex-A55 la 2.0 GHz + Mali-G610 MC6 ca și GPU (hardware ușor upgradat față de Realme GT Neo3).

Dispune de certificarea IP68 în ce privește contactul cu apa și praful, cameră de 50 Megapixeli cu OIS + tele de 50 Megapixeli cu zoom optic 2x și lentile Leica etc.

🥇 OnePlus Nord 3 cu 16 GB RAM și 256 GB stocare 👈🖱️

🔺Una dintre cele mai solide propuneri pe segmentul upper mid-range în 2023

REVIEW

L-am testat și impresiile formate le-am organizat în review. Mi se pare că stă cel mai bine ca raport preț / specificații / experiență de utilizare. Și chiar și la nivel de cameră foto și video am curajul să spun că nu dezamăgește, din contră.

Mențiuni:

iPhone SE3 – mă gândesc că este o alegere ok-ish pentru cine caută un telefon cu ecran mic și dorește neapărat iOS;

OPPO Reno8 cu OPPO Band în pachet – este tras puțin în jos de faptul că are display cu rată de refresh la 90Hz. În rest mi se pare o propunere interesantă dacă ne uităm la procesor, conectivitate etc.

Acest articol conține linkuri de afiliere, iar comenzile plasate ne pot aduce un comision de 1% din valoarea fără TVA a produsului comandat. Prețurile exprimate sunt valide în momentul în care articolul a fost scris. 

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.