A trecut vremea All-in-One PC-urilor?

03/07/2017

Îmi aduc aminte că în urmă cu 3 – 4 ani de zile chiar mă gândeam să-mi cumpăr un all-in-one PC pe care să-l conectez la un monitor secundar. Visam la un HP Omni 27 sau chiar la un iMac, dar financiar eram mai aproape de un all-in-one din categoria low-cost. 

Nu am cumpărat un all-in-one PC pentru că specificațiile erau relativ modeste pentru prețul cerut, un laptop într-o sumă echivalentă avea date hardware mai bune, posibilități de upgrade de-a dreptul modeste în categoria entry-level. În cele din urmă, am ales să merg în continuare pe mâna unui laptop pe care  l-am conectat acasă la două monitoare.

Cred că tocmai aici s-a împotmolit piața de all-in-one PC: specificații modeste și imposibilitatea de a face upgrade în timp pe componente mai bune.

Totuși, mă uitam prin oferta de all-in-one PC a unui magazin online și sunt o sumedenie de modele (de la entry-level și până la categoria high-end, de la diverse companii etc). Pe 27 inch nu am găsit nimic ca preț sub 5 – 6000 de lei. Pe la 2500 lei l-am găsit pe Lenovo IdeaCentre 300 cu Intel Core i3-6006U, 4 GB memorie RAM de tip DDR4, placă grafică dedicată NVIDIA GeForce 920A de 2 GB, display de 23 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli.

În 2500 lei configurezi un PC + monitor și ca performanțe ieși mai bine. Da, nu ai spațiul mai compact adus de un all-in-one, dar există alternativ unui NUC ce se prinde în spatele monitorului.

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii.

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.