gEV

Se pare că ruşii nu vor să mai depindă nici de tehnologia occidentală, nici de cea chinezească şi lucrează la mai multe modele de maşini electrice realizate în procent de 100% cu componente locale.

Uzina Avtor şi Institutul Politehnic din Moscova au prezentat publicului larg primul astfel de protototip, unul gândit în totalitate de specialişti ruşi. Bugetul pentru dezvoltarea primei maşini electrice locale este de peste 480 de milioane de ruble (undeva la 4.8 milioane de euro), iar conform reprezentanţilor Institutului Politehnic din Moscova, prima maşină electrică rusească ar trebui să fie compactă şi accesibilă, deoarece bateria va putea fi şi închiriată, iar costurile de fabricaţie vor fi reduse.

În mediul online au fost publicate şi câteva imagini cu acest prim prototip, însă rezultatul este…, cum să zic…, absolut „superb”. Să nu spuneţi că exagerez, dar Fiat Multipla este regina balului în comparaţie cu această tentativă de maşină.

Din fericire pentru ruşi vorbim doar de o versiune preliminară, una care va suferi mai multe modificări până în 2025, an în care se estimează că va începe producţia în masă.

Sursa: rbc.ru