Cred că este primul comunicat primit de la Volkswagen România. Au descoperit adresa noastră de contact și cine știe, poate îi vor face o surpriză lui Darius în ce privește opțiunea de test-drive.

Adevărul este că au câteva modele electrice cu adevărat interesante, iar legat de partea de test-drive pe site (în viitor veți găsi un review auto cu un model Mercedes electric).

Ce a transmis Volkswagen în comunicat?

  • Volkswagen este partener al UEFA EURO 2020;
  • Volkswagen mizează pe inovație, inteligență artificială și sustenabilitate;
  • până în 2050 și-au propus să atingă neutralitate la emisiile de dioxid de carbon (Way to Zero);
  • Volkswagen ID.3 – prima mașină proiectată de la zero pe o nouă platformă cu scopul de a funcționa exclusiv pe baterii (aici nu știu ce să zic, Tesla are automobile proiectate de la zero spre a funcționa exclusiv pe baterii, BMW i3 era într-o situație similară – întreaga divizie pleca de la zero etc). Probabil, îmi scapă ceva și mă puteți lămuri în secțiunea de comentarii;
  • Volkswagen ID.4 – primul SUV 100% electric din serie ce a fost desemnat mașina anului 2021 la nivel internațional.

Printre inițiativele cu care Volkswagen se laudă la nivel local:

  • prima stație de încărcare rapidă pentru automobile electrice inaugurată în 2015;
  • cea mai mare rețea privată de stații de încărcare deținută de un importator din țară cu investiții de peste 1 milion de euro.

Declarație oficială:

„Mobilitatea electrică este prioritatea Volkswagen, iar noi o susținem prin toate acțiunile noastre cu scopul de a atinge obiectivul impus până în 2050, sub deviza „Way to zero”. Am remarcat încrederea românilor în produsele mărcii noastre și entuziasmul cu care au primit gama de modele electrice, motiv pentru care am ajuns astăzi în topul vânzărilor în România la această categorie. Evoluția trebuie alimentată cu energie și pasiune din prezent. La nivel global, Volkswagen își concentrează atenția în direcția sustenabilității și a inovației, și acum mă refer inclusiv la lansările modelelor ID.3 și ID.4, iar noi aducem acest spirit în România”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen Autoturisme.

Este clar că viitorul automobilelor va fi electric. Volkswagen este printre brandurile ce a promovat motoarele diesel, au și trecut printr-un scandal internațional. Pe de altă parte, nu putem ignora faptul că au produse interesante pe segmentul automobile electrice, iar succesul de care se bucură ID.3 este o dovadă în acest sens.

Da. În continuare caut legătura între Volkswagen, EURO 2020 și inovație & sustenabilitate. Între VW și inovație am găsit câte ceva, nu înțeleg prezența EURO 2020 în peisaj. Nu mi se pare că o competiție de fotbal imprimă neapărat ideea de inovație, sustenabilitate, inteligență artificială etc.

Categorii: gauto

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.