gAuto

La început de noiembrie Volkswagen lansa un nou SUV 100% electric – Volkswagen ID.5. Acesta este construit pe aceeaşi platformă MEB ca Volkswagen ID.3 şi ID.4, de aici şi foarte multe asemănări între ele.

În realitate interiorul maşinii este identic cu cel de la Volkswagen ID.4 cu menţiunea că sistemul de infotainment a primit ceva îmbunătăţiri.

De câteva zile Volkswagen ID.5 poate fi comandat şi în România, iar preţurile pornesc de la 50.100 euro. Pentru această sumă primiţi echiparea Pro cu un singur motor electric de 174 CP. Maşina este disponibilă de altfel în doar trei versiuni:

  • Pro – un singur motor electric de 170 CP;
  • Pro Performance – un singur motor electric de 204 CP;
  • GTX – două motoare electrice (câte unul pe fiecare punte) care împreună ajung la 299 CP.

Dacă despre versiunea Pro aţi aflat deja preţul, pentru Pro Performance avem un preţ de plecare de 51.714 euro, în timp ce pentru GTX avem un preţ de plecare de 59.213 euro. Preţurile sunt cele standard şi nu includ programul Rabla sau alte reduceri oferite de dealeri.

Volkswagen ID.5 va fi disponibil cu o singură variantă de baterie (77 kWh) ce va beneficia de o încărcare rapidă la 135 kW. Volkswagen promite o autonomie maximă de 514 kilometri pentru varianta Pro Performance şi de 486 de kilometri pentru versiunea GTX.

Volkswagen ID.5 va oferi un portbagaj de 549 litri cu scaunele în poziţie normală şi 1561 litri cu scaunele rabatate, iar viteza maximă atinsă va fi de 180 de km/h.

Mai multe detalii găsiţi în configurator.

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.