gEV

Se pare că şi în România există discuţii şi chiar mici achiziţii în ceea ce priveşte camioanele electrice. Volvo a livrat săptămâna aceasta primul astfel de vehicul către Blue River Transport, transportator care va utiliza camionul în parteneriat cu Lidl.

Vorbim de un Volvo FH Electric 4x2T de 40 de tone, cu un pachet de 6 baterii şi o capacitate totală de 540 kWh (6 baterii de 90 kWh fiecare). Conform reprezentanţilor companiei, Volvo FH Electric sub această formă poate oferi o autonomie de până la 300 de kilometri încărcat. Încărcarea bateriei se face destul de rapid, cu un încărcător DC la o putere maximă de 250 kWh putându-se încărca 80% din acumulator în 90 de minute şi 100% din acumulator în apxorimativ 2 ore.

Camionul este dotat cu 3 motoare electrice care împreună oferă o putere maximă de 666 cai putere.

Volvo FH Electric va fi folosit de Lidl pentru transport marfă din depozitul regional Chiajna către magazine din Bucureşti, Constanţa, Slobozia, Giurgiu, Călăraşi, Urziceni şi Feteşti (în general oraşe aflate în apropierea depozitului).

Blue River Transport şi Lidl intenţionează să “alerge” acest camion aproximativ 100.000 de kilometri / an prin utilizarea acestuia 7 zile din 7 prin trafic redus (noaptea târziu şi dimineaţa devreme).

Sursa foto: facebook.com/volvotrucksromania