Diverse

Chiar dacă bugetul a fost epuizat rapid în primele două etape (în mai puţin de 24 de ore în prima etapă şi în doar 35 de minute în a doua etapă), nu toţi românii au aplicat pentru interes personal.

Zeci de anunţuri apărute pe platforma OLX anunţă vânzarea voucherelor pentru laptopuri, tablete şi televizoare, însă în cazul acestora Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, domnul Tanczos Barna, avertizează că vor fi luate măsuri, deoarece voucherele sunt nominale, iar vânzarea acestora reprezintă o ilegalitate. Nu a menţionat însă cum vor fi aplicate aceste sancţiuni, sub ce formă sau alta vor fi verificaţi utilizatorii de pe platformă.

În altă ordine de idei, am aflat că voucherele din prima etapă au fost folosite în proporţie de 60 – 70%, astfel că bugetul rămas va fi cumulat cu ce va rămâne şi din celelalte două etape, iar (cel mai probabil) spre sfârşitul verii va fi demarată o a doua fază a programului Rabla pentru electrocasnice ediţia 2021.

În acest moment etapa a doua este în desfăşurare, în cursul zilei de astăzi au fost activate voucherele, astfel că cei interesaţi îşi pot cumpăra laptopuri, tablete sau televizoare până pe 22 iunie inclusiv.

Via: digi24.ro