Mai zilele trecute era mediatizat cazul primului român care a fost nevoit să plătească 2950 de euro pentru faptul că a oferit ilegal pe un serviciu de file sharing (dc++) peste 60 de Gb de muzică.

              Pe zf.ro citeam acest articol (via refresh.ro).

             “In acest moment se desfasoara urmarirea penala pentru aproximativ 200 de utilizatori de DC++ si ODC, care au oferit in mod ilegal spre descarcare piese muzicale“.

             IP-ul este cel care te “descoperă”.

            Avem pe dot.ro o primă cruciadă împotriva pirateriei muzicale. Este clar că oferirea de fişiere (muzică, filme, soft) fără autorizaţie sunt ilegale. Dar ştim că până şi cruciadele adevărate au înregistrat un eşec. Internetul şi numeroase sale posibilităţi vor face ca sistemul ce acum doreşte constrângerea utilizatorilor să dea fail.

            Update: Sunt utilizator ocazional de dc++ şi la cel 1,30 Gb de muzică pe care îl am nu am de ce să îmi fac griji.

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.