Smartphone

Pandemia de Covid-19 și-a spus cuvântul în piața de smartphone-uri, iar Samsung este una dintre companiile ce a înregistrat o scădere importantă în această perioadă (cel puțin în ce privește smartphone-urile livrate în anul curent).

Am extras câteva informații de la sursă*:

  • 189 milioane unități livrate de Samsung la sfârșit de Q3 2020;
  • estimare de 270 milioane unități livrate pe 2020;
  • pentru prima dată în ultimii 9 ani când compania sud-coreeană nu trece de pragul a 300 milioane unități.

Care sunt planurile Samsung pentru 2021?

  • 307 milioane unități livrate;
  • creștere pe mid-range-urile și low-costurile 5G + promovare mai puternică a smartphone-urilor pliabile;
  • 287 milioane unități sunt așteptate a fi smartphone-uri, iar restul de 20 milioane unități = feature phone-uri (nici nu mai știam că au această divizie);
  • din cele 287 milioane unități, 50 milioane unități și-au propus să fie de tip vârf de gamă / flagship.

Este clar că segmentul de preț 100 – 250 dolari nu a fost suficient acoperit de către Samsung, iar Xiaomi a profitat. Aș spune că și lansarea rapidă a lui GALAXY S21 face parte din strategia de a reveni pe un trend crescător. Bineînțeles, trebuie să vedem și ce smartphone-uri mid-range și low-cost cu 5G urmează a fi prezentate în viitorul apropiat, concurența nu bate nici ea pasul pe loc.

*Nu sunt informații livrate de către Samsung în mod oficial. 

Sursa: GSMarena.com

Categorii: samsung
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.