După câteva luni în care s-a tot vorbit de noul smartphone mid-range de la OnePlus, a ajuns și momentul în care avem specificațiile confirmate + prețul din România.

Am folosit OnePlus 5T, OnePlus 6, OnePlus 6t și OnePlus 7T este smartphone-ul meu de zi cu zi. Darius folosește un OnePlus 6T, Cosmin are în poziția de daily driver un OnePlus 7 Pro. Pe linkul meu de referral sunt 247 comenzi, pe al lui Cosmin sunt probabil și mai multe (eu am renunțat să mai acopăr subiectul precum înainte). Adunat aș spune că sunt peste 500 de comenzi, lejer.

Încerc să nu frizez ridicolul când spun că OnePlus a devenit alegerea pasionaților / geeks. De obicei, smartphone-urile OnePlus aveau un raport preț / specificații atractiv. La OnePlus 8 sunt periculos de aproape de flagship-urile de la Samsung & co. Aș adăuga ca un factor secundar și pandemia ce cu siguranță le-a afectat vânzările, așa au scos de la naftalină ideea unui smartphone mid-range atractiv. Idee pe care au conturat-o și în 2015 prin OnePlus X. Vânzările nu au fost pe măsura așteptărilor și au renunțat din mers.

1. OnePlus Nord NU le va aduce o categorie nouă de clienți ci le va permite să-și fidelizeze clientela ce folosește modele precum OP3 / OP3T, OnePlus 5 / 5T etc;

Puține persoane își vor cumpăra un OnePlus mid-range de 2000 lei în dauna unui Samsung sau Huawei cu 5G. Asta și pentru că nu sunt așa cunoscuți, nu au prezență în oferta operatorilor de telefonie (erau discuții la un moment dat și au rămas nefinalizate).

Este strict opinia mea, voi mă puteți corecta în secțiunea de comentarii. Cu siguranță îi va ajuta să mai dinamizeze vânzările, cu seria OnePlus 8 au rămas puțin în aer.

2. Pachetul hardware este bine calibrat;

Trebuie să fiu corect și să dau Cezarului ce i se cuvine. La 1999 lei are specificații hardware solide: Qualcomm Snapdragon 765G (cel mai puternic chipset mid-range), 8 GB RAM și 128 GB stocare (Samsung vine cu astfel de specificații pe GALAXY S20 / S20 Plus), 5G în ambele standarde SA și NSA, cameră principală cu OIS + o sumă de senzori suplimentari, cameră frontală cu mulți megapixeli + alt senzor, încărcare rapidă a bateriei (de la 0 – 70% în 30 de minute), display Super AMOLED cu rată de refresh la 90Hz.

3. Ce ar fi de criticat?

Sunt câteva elemente, dar nu le-aș vedea neapărat a fi majore: lipsa unui senzor tele, fără difuzoare stereo, stocare de tip UFS 2.1, camera principală înregistrează 4K cu maxim 30 fps / fără 60 fps, dar pe GSMarena se punctează că ar veni cu 4K cu 60 fps pe camera frontală (unde nu prea contează), fără încărcare wireless, fără certificare în ce privește rezistența la contactul cu apa și praful, fără jack de 3.5 mm (Alte modele concurente îl oferă, măcar vine cu bluetooth 5.1).

4. Pentru ce l-aș recomanda?

Sunt destule elemente hardware pentru care l-aș recomanda în segmentul până în 2000 lei, dar nu pe asta aș miza. L-aș întreba pe un eventual client dacă-l interesează software-ul de pe smartphone, viteza de reacție, funcțiile și suportul. OnePlus stă bine aici și cumperi un telefon pe care-l vei simți ca nou și peste 1 – 2 ani (Acum depinde și câte aplicații & jocuri sunt instalate, regimul de utilizare). Băiatul meu de 10 ani are un OnePlus 5T și nu există regim mai intensiv de utilizare, iar telefonul se ține în continuare excelent. A primit și update-uri spre iterații noi Android, suport software etc.

5. Este un pariu câștigat de OnePlus?

Depinde ce așteptări au. Am observat că-și stabilesc standarde înalte. Nu va fi hit comercial, dar îi va ajuta să compenseze o parte din vânzările mediocre generate de seria OP8.

Sunt curios să descopăr și opinia voastră pe acest subiect.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.