gEV

La sfârşit de aprilie aflam că începând de la sfârşitul lunii iunie toate maşinile cu emisii zero de CO2 (maşini electrice sau cele cu pilă de combustie cu hidrogen) ce vor fi înmatriculate în România vor primi plăcuţe cu numere de înmatriculare verzi.

Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe pagina de Facebook primul număr de înmatriculare verde eliberat:

Începând de acum înainte orice maşină cu emisii zero de CO2 va primi o astfel de plăcuţă, iar pentru cele peste 17.000 de vehicule electrice aflate în circulaţie se poate solicita deja preschimbarea actualelor numere negre într-unele verzi.

Rolul acestor numere de înmatriculare este acela de a identifica în trafic mai uşor vehiculele nepoluante, iar în scurt timp se vor crea diverse facilităţi pentru aceste maşini: parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite etc.

Aceste facilităţi vor fi disponibile nu doar în România, ci şi în multe alte state din Uniunea Europeană. Într-un viitor nu foarte îndepărtat te-ai putea duce în Grecia cu maşina electrică şi ai putea avea întâietate la parcare. Bine, asta dacă ajungi 🤪🤭😈!

Categorii: gev

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.