Arhiva

Parrot a prezentat AR.Drone în 2010 şi s-a generat ceva buzz în zona tech. Nu cred că vânzările au fost foarte ridicate şi principala problemă ar fi preţul destul de ridicat – 299 dolari. Totuşi, la CES 2012 au prezentat versiunea a doua şi au păstrat preţul de 299 dolari.

Aduce o serie de caracteristici noi şi promite o rezistenţă sporită. Filmează la 720p cu fixed focus şi fără flash. Face şi fotografii şi le transferă pe tableta sau smartphone via conexiunea wi-fi. Au adăugat şi senzori noi: giroscop, magnetometru, senzor de presiune.

Există o aplicaţie dedicată denumită FreeFlight 2.o care include acces la fotografiile şi clipurile video, update de software când este cazul, jocuri. Se oferă accesul pentru dezvoltatori de aplicaţii la codul sursă pentru AR.Drone astfel încât să se poată dezvolta aplicaţii şi jocuri pentru telefoanele cu iOS sau Android.

S-a instalat şi un program denumit Travelling prin intermediul căruia se poate regla traseul pe care AR.Drone 2.o să-l efectueze cât şi timpul pe care-l are la dispoziţie şi poţi filma de câte ori vrei până obţii ceea ce îţi doreşti.

Sursa: mashable.com

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.