De multe ori critic pe twitter al meu LG Optimus One P500 pentru că oferă o autonomie a bateriei extrem de redusă. Uneori trebuie să îl încarc de două ori în aceeaşi zi. De vină este şi faptul că menţin întreaga zi sincronizarea cu gmail, mai accesez twitter, facebook şi diverse aplicaţii ce necesită conexiunea via 3G. Dovada că sunt un consumator destul de mare de internet pe mobil este şi faptul că am ajuns să consum în mai puţin de o lună peste 400 de Mb din traficul lunar inclus în abonament şi cred că în două zile ajung la jumătatea de GB. S-a ajuns acolo şi că, ocazional, îl fac hotspot pentru mobil şi 2 sau 3 clipuri sunt de ajuns pentru a consuma şi 100 de Mb. 
Trebuie să dau Cezarului ce îi aparţine şi să spun că indubitabil experienţa oferită de Android phone este superioară oricărui altuia. În partea dreaptă o să observaţi că mi-au mai trecut prin mână o serie de handseturi cu Android – nu sunt cu Optimus One la prima mână. :)
În primul rând sunt aplicaţiile, în al doilea rând sunt aplicaţiile şi în al treilea rând – idem. Sunt multe şi sunt gratuite, disponibile şi în ţara noastră. Spre exemplu am dat de o serie de aplicaţii româneşti ce pentru mine sunt interesante:
Trafic.ro – îmi spune ce număr de vizitatori am în ultimele 5 zile şi deocamdată sunt într-o uşoară scădere;
PBX TV – când sunt extrem de plictisit dau şi mă uit la repezeală pe câteva posturi tv din .ro sau .com;
MyBCR Mobile – este o descoperire recentă. Acolo am creditul pentru casă şi am dat de ea via androider.ro;
Info BNR – presupun că vă daţi seama cu ce se ocupă această aplicaţie. Mă uit mereu cu inima cât o furnică la cotaţia euro;
Geografie – un joc cu care îmi ocup timpul liber (din păcate la mine devine utopic acest concept de timp liber :) 
Acestea sunt doar o parte din aplicaţiile pe care le folosesc şi m-am orientat spre cele din .ro care cresc de la zi la zi darămite la nivel global. 
Concurenţa Android pe piaţa locală este reprezentată de Symbian care înmagazinează mai multă telefonie decât Android, suferă la capitolul aplicaţii gratuite. Windows Phone 7 este abia incipient, iOS are un grup ţintă ce se va pierde în marea masă a utilizatorilor de sistem mobil by Google.
Update: Dovada că aplicaţiile pot genera venituri uriaşe este dată de Angry Birds care a ajuns pe Android unde este free şi monetizarea se face prin ads să fie făcute peste 30 de milioane de downloads. bgr.com;
Update 2: Un studiu recent spune că în 2011 piaţa aplicaţiilor mobile va ajunge la un boom de 15 miliarde dolari după ce pe 2010 abia s-a ajuns overall la cifra de 200 milioane dolari. Este clar ce investiţie aş face dac aş avea un buget serios. dandragomir.biz

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.