Canon a lansat două imprimante foto instant compacte: Canon SELPHY CP1500 și Canon Zoemini 2. Am extras mai multe informații interesante.

Un pic de context, în preistoria Gadget.ro am testat Canon SELPHY CP800.

Au fost concepute două aplicații ce funcționează cu SELPHY CP1500 și Zoemini 2: Canon Mini Print și SELPHY Photo Layout. De aici pot fi personalizate printurile prin adăugarea de text, margini, elemente suprapuse, realizarea de colaje etc.

Canon SELPHY CP1500

Permite printarea instantă de fotografii în diferite formate, de la carte-poștală și format pătrat până la mini-autocolante ce rezistă până la…, 100 de ani. Canon spune că a dezvoltat această imprimantă compactă instant pentru cei vor să printeze invitații pentru nunți, reuniuni de familie sau alte evenimente importante. Asta pe lângă printul de fotografii făcute în vacanțe sau instantanee surprinse zi de zi.

Au adăugat un ecran LCD mai mare și butoane simplificate. Folosește tehnologie de imprimare rapidă cu sublimarea cernelii pentru a obține imprimări uscate ce pot fi folosite imediat. Adaugă un strat de protecție pentru contactul cu apa, murdăria, amprente etc.

Există compatibilitate cu o gamă variată de hârtie SELPHY (format carte-poștală, format părtat, mini-autocolante pentru etichetare etc). Permite printarea de imagini stocate pe carduri SD și dispune de USB Type-C.

Canon Zoemini 2

Cântărește 177 gr., poate fi ținută în buzunar și se încarcă pe USB Type-C în 50 de minute, cu 40 de minute mai repede față de modelul anterior. Are și un indicator cu LED colorat ce anunță când dispozitivul a pornit, când imprimă, procesează, se răcește sau a rămas fără hârtie. Au ales un finisaj metalic, iar ca nuanțe de culoare îl veți găsi în bluemarin, alb perlat sau roz auriu.

ZINK este tehnolohia zero cerneală pe care Zeomini 2 o folosește. Nu are nevoie de cartușe de cerneală. Hârtia foto Canon ZINK este acoperită cu microcristale ce reacționează la căldură și transformă instantaneele realizate cu dispozitive mobile în fotografii imprimate.

Zoemini 2 este compatibilă cu hârtie Canon ZINK ambalată în pachete de 20 și 50 de coli de 5 x 7.6 cm sau 20 de coli de autocolante circulare de 3.3 cm.

Declarație oficială:

Charmayne Chow, Product Marketing Specialist la Canon Europe, a declarat: „Fotografiile instant au revenit puternic în ultima perioadă. Majoritatea fotografiilor pe care le facem rămân pe dispozitivele digitale şi mobile, de aceea fotografiile imprimate sunt cu atât mai importante. Alegem să imprimăm şi să expunem fotografiile sau să le dăruim celor dragi pentru că ele sunt simbolul unor amintiri importante şi merită un loc special în viaţa noastră. Noi credem că funcţiile de personalizare ale aplicaţiilor folosite cu imprimantele Canon SELPHY CP1500 şi Canon Zoemini 2 reflectă modul în care putem combina lumea digitală cu fotografia imprimată.”

Categorii: canonfoto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.