Foto si Video

Canon ne-a invitat la Libearty Bear Sanctuary Zărnești pentru un periplu fotografic în natură. Alături de noi a fost ambasadorul Canon pentru astfel de gen al fotografiei, Brutus Ostling. Ce știe să facă Brutus în domeniul fotografiei găsiți aici. Ne-a oferit sfaturi prețioase. La sfârșit ne-a spus să rămânem mereu amatori, să iubim fotografia și plăcerea de a poza să rămână primordială. Cele mai cunoscute fotografii ale lui sunt legate de păsări. Să revin la locația aleasă.

Libearty Bear Sanctuary Zărnești este un proiect privat, un loc destinat urșilor aflați la “pensie”. Sunt o mulțime de animale de prin grădinile zoologice sau prin mâna unor neaveniți. Ele sunt salvate și aduse la Zărnești. Au ajuns la 73 de urși pe 63 hectare. Spațiul oferit este cu mult mai mare  decât cel dintr-o grădină zoologică. Aici sunt îngrijiți în mod corect, li se oferă un meritat răgaz după o viață de chin trăită spre amuzamentul unora dintre noi.

Canon ne-a pus la dispoziție toată gama sa de aparate foto profesionale și semi-profesionale împreună cu obiectivele adiacente. Nu lipsea nimic și majoritatea au optat pentru obiective voluminoase și DSLR-uri Canon de top. Sunt un începător în alte fotografiei și am optat pentru Canon 60D cu un obiectiv 70 – 300 mm la care mi s-a spus că este și cel mai compact obiectiv de acest fel din gama companiei japoneze.

Canon 60D cu obiectiv Canon EF 70 – 300 mm F/4 – 5.6 IS USM:

S-ar putea să-mi reproșați că am prins gardul în multe fotografii. Este un gard electric cu sârme atât pe partea interioară cât și pe exterior pentru a preveni ieșirea urșilor prin escaladare sau spre a preîntâmpina intrarea altor animale sălbatice. Un coleg mai puțin atent a atins firul și presupun că senzația nu a fost tocmai plăcută. Am înțeles că acum vor organiza un punct de observație pentru cei pasionați de fotografie.

Mai multe fotografii găsiți pe pagina de Facebook.

Au mai scris și Bogdan Petre, Dan DragomirVali Petcu.

Categorii: canon
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.