Mai trebuie și un mic zâmbilici în cadrul titlului, dar cred că mă acopăr menționându-l la început de articol. Nu știu câți dintre voi știu începuturile Gadget.ro, o parte cunoașteți că pe lângă site sunt și profesor de gimnaziu.

Primul blog l-am pornit în 2007 – 2008 și era conceput ca un spațiu în care să le aduc elevilor diverse informații, rezultate mai rapide la teste, fotografii din excursii etc. La momentul respectiv mai mult ca test am făcut și un blog personal – emildragota.blogpost.com. Prin 2009 îmi amintesc că mi-am schimbat telefonul și am pus câteva impresii pe site, traficul s-a dublat de a doua zi, iar articolul respectiv a început a acumula sute de comentarii. M-am gândit că nu ar strica să încerc a mă informa pe această temă, să aduc și alte postări de gen. Eram la mijlocul lui 2009, micuțul blog a tot crescut ajungând la 1000 – 1500 unici pe zi.

În 2010 am început a primi produse la review, iar în prima parte a lui 2011 l-am cunoscut pe Răzvan și blogul meu s-a transformat în gadget.ro. La început aveam o echipă mai mare, am rămas singur pentru o bună perioadă de timp, iar din 2012 ni s-a alăturat Cosmin. În 2012 – 2015 am tot crescut ca bază de cititori ajungând pe acest sfârșit de an la 10 – 15.000 unici pe zi și o poziție ce ne încadrează în secțiunea cele mai citite site-uri de tehnologie din țara noastră. Ne depășesc doar site-urile ce fac parte din trusturi de presă.

Ideea este că nu a fost chiar ușor să atingem aceste rezultate, recunosc de altfel că nici în visele mele cele mai bune nu mă așteptam să creștem atât de bine. La început nu existau venituri și mă ocupam de site în timpul liber, din pasiune. Un adevărat motor ce m-a făcut să scriu constant au fost comentariile voastre, un element ce ne diferențiază față de alte site-uri concurente, o comunitate activă și din ce în ce mai mare, vizibilă în comentariile de la fiecare articol.

Prietenii mei mă luau puțin peste picior și nu-și explicau de ce stau atâtea ore în fața PC-ului fără a avea un câștig imediat, acum și-au schimbat percepția și chiar mă bucur că-l am alături de noi în Gadget.ro pe Darius, ne cunoaștem încă din perioada liceului.

Continuitatea + dorința de a învăța, de a mă perfecționa sunt motoarele ce m-au ajutat. De-a lungul timpului am cunoscut persoane mult mai talentate decât mine în ale scrisului, cu un bagaj tehnologic mai bine pus la punct, dar le-a lipsit ambiția, voința de a scrie în ritm constant, de a avea răbdare în dezvoltarea unei comunității, de a aștepta rezultate obținute în timp, după luni și chiar ani de zile.

Ambiția și dorința continuă de perfecționare îndrăznesc să spun că formează un element comun între site-ul nostru, Robert Lewandowski și Huawei. Robert joacă la Bayern Munchen și a intrat mai puternic în atenția mass-mediei internaționale după ce a reușit să marcheze 5 goluri în 8 minute și 59 de secunde. De-a lungul carierei a trecut prin momente dificile, ca fotbalist trebuie să puneți semnul egal între moment dificil și accidentare, destul de greu să revii la un nivel înalt după încercări de acest fel.

Huawei a avut un 2015 de poveste, a urcat pe locul 3 la nivel global în ce privește livrările de telefoane mobile (Samsung și Apple pe pozițiile superioare), iar în România se află pe locul 2, depășind Allview și poziționându-se în spatele sud-coreenilor.

Urcarea Huawei nu este o întâmplare, percepția asupra lor fiind foarte bună, iar câteva modele au devenit hituri de vânzări sau se bucură de aprecierea utilizatorilor: Huawei P8 Lite cred că se vinde în ritm alert, Huawei P8, Huawei Mate S, Huawei Nexus 6P, Huawei G8 sunt telefoane ce atrag, mai ales la capitolul design, Huawei Mate 8 se anunță a fi cel mai performant phablet de la început de 2016. Abia aștept să-l văd la lucru.

Mai multe informații legate de telefoanele și produsele Huawei aflați pe platforma – LumeaHuawei. Conceptul pe care Huawei îl popularizează: Visează, Orice este posibil îl consider realizabil cu o singură mențiune: muncește în ritm continuu, nu renunța indiferent de greutățile ce-ți ivesc în cale, ai încredere în tine.

Și un clip ce ar trebui să vă motiveze să credeți în visurile voastre:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.