Laptopurile cu display OLED sunt la prețuri din ce în ce mai bune. Acum s-a ajuns la pragul a aproape 2000 lei, 2049 lei ca să fiu mai exact, dar cât de curând cred că se va coborî sub acest prag.

ASUS VivoBook Go 15 OLED cu AMD Ryzen 5 7520U, display OLED de 15.6 inci, 8 GB RAM și SSD de 512 GB – 2049 lei;

Ce specificații veți descoperi în acest notebook OLED entry-level?

Cele două variante de culoare + construcție din plastic, dar cu certificare legată de durabilitate și fiabilitate în timp

  • display OLED de 15.6 inci cu rezoluție 1920×1080 pixeli și luminozitate de până la 600 nits, rată de refresh la 60Hz, acoperă 100% din spectrul DCI-P3 și cu certificare Display HDR True Black 500, timp de răspuns de 0.2 ms;
  • procesor AMD Ryzen 5 7520U de tip quad-core la 2.8 GHz ce urcă la maxim 4.3 GHz, dezvoltat pe 6nm și cu grafică integrată AMD Radeon 610M, 8 GB memorie RAM de tip LPDDR5, SSD de 512 GB;
  • fără sistem de operare;
  • Wi-Fi a/b/g/n/ac/ax, bluetooth 5.0, HDMI, 1 x USB 3.2 Type-C Gen1, 1 x USB 3.2 Type-A Gen1, 1 x USB 2.0, jack combo de 3.5 mm, difuzoare stereo, cameră web ce înregistrează la 1080p, tastatură cu cursă a tastelor de 1.4 mm și un profil de 0.1mm față de carcasă;
  • baterie de 50Wh ce se încarcă la 65W pe USB Type-C, 1.63 kg și dimensiuni de 360.3 x 232.5 x 17.9 mm.

ASUS VivoBook 15 OLED are certificare MIL-STD-810H (12 metode de testare și 26 de proceduri de testare definite de către Departamentul de Apărare al SUA). Asta înseamnă că este cumva recomandat pentru utilizarea în mediul educațional sau de către un elev sau student la el acasă. Se știe că un astfel de produs ajunge a trece prin teste la care nici nu te gândești, de la utilizare intensivă și până la șocuri mecanice etc.

Camera web poate fi acoperită cu un element glisant, pentru cei ce consideră că este o invadare a spațiului personal. Trebuie să punctez că tastatura are și numpad clasic, element ce cred că ajunge a fi apreciat de multe persoane. Touchpad-ul mi se pare a fi de dimensiuni bune, nu l-aș considera mare, dar nici unul mic (pe baza imaginilor din kitul de presă).

Display-ul OLED este un punct important de atracție, pe lângă prețul de puțin peste 2000 lei

AMD Ryzen 5 7250U a fost lansat în septembrie 2022. Are 4 nuclee și 8 fire de execuție. Nu impresionează prin performanțele sale și ar trebui să se descurce bine pe partea de autonomie, mai ales că discutăm despre un OLED. TDP-ul este de 15W pentru procesor și a fost dezvoltat pe litografiere în 6nm de la TSMC (alt element ce ar trebui să ajute pe partea de eficiență energetică). Are suport pentru DDR5, dar cum vă dați seama nu cred că îl poți upgrada. Competiția sa este formată din Intel Core i3-1215U. Nu este un laptop de gaming, dar cred că ar trebui să aibă suficientă putere de procesare pentru browsing, Office, editare foto și video la nivel elementar etc. Presupun că și titluri de acum niște ani buni ar fi rulate, până la urmă.

Știu că o să avem comentarii cârcotașe ce vor face referire la partea de burn-in, mai ales că sunt multe elemente statice în Windows. Cred că oricine are puțină grijă va fi scutit de astfel de probleme. Cu 249.99 lei îi puteți extinde garanția de la 2 ani la 4 ani. Particula Go mă sperie puțin, am rămas cu o amintire negativă de la smartphone-urile cu Android în varianta Go, modele entry pe care nu prea puteai să le folosești mai la nimic în afară de apeluri, browsing pe internet și ceva social media.

Acest articol conține linkuri de afiliere, iar comenzile plasate ne pot aduce un comision de 1% din valoarea fără TVA a produsului comandat. Prețurile exprimate sunt valide în momentul în care articolul a fost scris. 

Categorii: asusnotebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.