gEV

Săptămâna trecută aflam că Tesla va lansa spre sfârşitul acestui an noua generaţie Tesla Roadster, una aşteptată de fani de foarte mulţi ani.

Informaţia era oferită de nimeni altul decât Elon Musk, cel care spunea şi că viitoarea generaţie Tesla Roadster va putea accelera de la 0 la 60 de mile / oră (aproximativ 96.5 de kilometri / oră) în mai puţin de o secundă.

Şi totuşi s-ar părea că Elon Musk minte (nu că ar fi prima oară). CEO-ul Bugatti, Mate Rimac, a declarat că o astfel accelerare ar putea fi posibilă doar cu propulsare.

„Am făcut simulările. Problema este că eliberezi aerul în 2-3 secunde iar apoi ai multă greutate moartă pe care o cari după tine (rezervoare, compresor, valve, duze, etc.)” a declarat Mate Rimac. Chiar dacă inginerii Tesla ar reuşi sub o formă sau alta să încorporeze o tehnologie capabilă de o asemenea performanţă, mai rămâne problema greutăţii. Pentru a obţine o asemenea acceleraţie, maşina ar trebui să fie foarte uşoară, ori ştim că maşinile electrice numai uşoare nu sunt.

CEO-ul Bugatti nu spune direct că este imposibil ce a declarat Elon Musk, ci doar că tehnologiile actuale nu permit încă o asemenea performanţă pe o maşină comercială. Sau poate Tesla va reinventa roata, cine ştie 😎.

Recordul actual de acceleraţie este deţinut de Rimac Nevera, model electric sport care a ajuns de la 0 la 96.5 kilometri / oră în doar 1.71 secunde.

Sursa: profit.ro