Software

Acum 12 luni se anunţa una dintre cele mai mari tranzacţii ale anului: Elon Musk cumpăra (forţat de împrejurări mai mult) Twitter (actualul X) pentru fabuloasa sumă de 44 miliarde de dolari.

Elon Musk a fost susţinut de bănci precum Morgan Stanley, Bank of America, Barclays, MUFG, BNP Paribas, Mizuho şi Société Générale, unele care acum probabil regretă amarnic decizia de a-l susţine pe excentricul miliardar american.

Spun asta pentru că în prezent Twitter (actualul X) este evaluată undeva la 19 miliarde de dolari chiar de către reprezentanţii companiei. Într-o notă trimisă în această săptămână angajaţilor, compania îi informează pe aceştia că acordă acţiuni la un preţ de 45 dolari / acţiune, aspect care generalizat duce la o valoare de piaţă de aproximativ 19 miliarde de dolari.

De la preluarea din toamna anului trecut Elon Musk a luat o serie de decizii care mai de care mai ciudate, de la concedierea fără logică a mii de angajaţi, până la noi limitări impuse pe platformă. Cu o nouă strategie de marketing, un nou nume, un nou brand, actulul X nu reuşeşte să iasă din “mocirlă”, foarte multe companii evitând în continuare să plaseze publicitate pe această reţea socială foarte imprevizibilă.

Sursa: zf.ro