dacia electrica gAuto

Primele detalii despre o Dacia electrică apăreau încă de la jumătatea anului trecut, pentru ca la sfârșit de 2019 să primim și informații oficiale despre acest model.

Acum, Renault a prezentat calendarul lasărilor modelelor electrificate ale grupului, iar acolo putem vedea pentru prima dată inclus ofcial în program modelul prezentat deocamdată drept ”Dacia Urban City car”.

Dacia electrică în planurile Renault

În mod evident nu acesta va fi numele pentru prima Dacia electrică, dar acest aspect este acum cel mai puțin important din toată ecuația.

Foarte probabil, așa cum am presupus de la bun început, Dacia electrică va fi aproape identică cu Renault K-ZE, model ce este deja disponibil pe piața din China.

Renault K-ZE are o autonomie de circa 250 km calculați după normele NEDC și un motor de 44 CP și 120 Nm, capabil să ducă mașina o viteză maximă de 105 km/h.

Este foarte posibil ca Dacia electrică să aducă cifre mai bune pe toate direcțiile, având în vedere că acest model va fi lansat peste cel puțin un an de acum înainte, când bateriile vor fi mai ieftine, iar tehnologiile de fabricație vor avansa.

Ne putem aștepta ca Dacia electrică să aducă o autonomie de circa 200 – 250 km în regim de testare WLTP și un motor de circa 80 CP, însă acestea sunt acum pure speculații, ce trebuie tratate cu scepticism.

Nici despre preț nu putem spune prea multe, dar, cel mai probabil, acesta se va situa în jurul a 15.000 de Euro. Dacă statul român va continua să ofere un voucher de 10.000 de Euro la achiziția unui automobil electric nou, dar care să nu reprezinte mai mult de 50% din valoarea mașinii, ne putem aștepta ca modelul electric de la Dacia să poată fi cumpărat cu numai 7 – 8000 de Euro.

Voi ce credeți, va avea succes o astfel de mașină produsă de Dacia? Va fi ea potrivită și în țara noastră sau grosul vânzărilor va fi pe piețele vestice din Europa? Este competitiv prețul vehiculat de 15.000 de Euro sau credeți că nu este posibil ca Dacia electrică să coste atât?

Surse : Autoexpert.ro ; Automarket.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.