gAuto

O veste bună pentru fanii Dacia, primul hibrid al mărcii, Dacia Jogger Hybrid 140 va fi disponibil la comandă începând cu luna ianuarie 2023 (adică peste doar câteva zile). Primele livrări vor fi făcute în luna martie, deci doritorii nu vor avea de aşteptat foarte mult (cel puţin primii de pe listă).

Dacia Jogger Hybrid 140 va fi fabricată la uzina de la Mioveni, va avea un motor pe benzină de 1.6 litri şi 90 CP, două motoare electrice (unul de 50 CP şi un demarator de înaltă tensiune) şi o cutie de viteze automată electrificată în 6 trepte (patru dedicate blocului termic şi două celui electric).

Primul model Dacia cu propulsie hibridă va rula în oraş 80% din timp în mod 100% electric, aspect ce va aduce o reducere totală a consumului cu până la 40%. Dacia Jogger Hybrid 140 va beneficia de o autonomie de peste 900 de kilometri în ciclul mixt WLTP, iar bateria 1.2 kWh se va încărca inclusiv pe frânare şi decelerare.

Dacia Jogger Hybrid 140 va putea fi comandată în premieră şi în nuanţa Gri Schiste, ajungându-se astfel la un total de 7 culori disponibile.

Momentan nu avem un preţ pentru varianta hibridă a Dacia Jogger, însă în Franţa preţul de plecare este de 24.600 euro, deci un preţ similar ar trebui să fie şi în România.

De la lansarea comercială din martie 2022 şi până în prezent, Dacia Jogger (review) a înregistrat peste 83.000 de comenzi. Două treimi dintre acestea sunt pentru motorizarea ECO-G 100 (benzină + GPL).

Sursa: hotnews.ro