Vrei să-ți cumperi un Samsung S23 și nu știi la ce să te aștepți mai exact? Iată, pe scurt, care sunt avantajele și dezavantajele acestui smartphone:

Pro:

  • Dimensiune prietenoasă cu orice buzunar;
  • Performanță puternică;
  • Durată bună a bateriei;
  • Camere foto respectabile;
  • Preț rezonabil.

Contra:

  • Încărcare mai lentă decât S23+ și S23 Ultra;
  • Fără suport pentru bandă ultra-largă (UWB).

Dar, ca să vezi mai bine ce performanțe inedite aduce noul model de la Samsung, citește câteva detalii despre caracteristicile de top ale telefonului:

Samsung S23 este dotat cu un ecran premium

Display de 6.1 inci cu rată de refresh la 120Hz

În ciuda ecranului său AMOLED mai mic, de 6,1 inchi, S23 are aceeași rezoluție de 2.340 pe 1.080 de pixeli (FHD+) ca și S23+, care are un ecran de 6,6 inchi.

Asta înseamnă că S23 are o densitate de pixeli mai mare, de 425 ppi, comparativ cu 393 ppi pe S23+. Ecranul este suficient de strălucitor, cu 1.200 nits, în condiții normale și 1.750 nits luminozitate maximă în aer liber. Nu ar trebui să ai nicio problemă să-l vezi clar chiar și sub lumina directă a soarelui. Pentru comparație, Google Pixel 7 are 1.000/1.400 nits, iar iPhone 14 are 800/1.200 nits.

Unghiurile de vizualizare pe Galaxy S23 sunt destul de bune, iar culorile par vibrante datorită raportului de contrast larg al ecranului și suportului HDR10+.

La fel ca multe telefoane emblematice moderne, Samsung oferă o rată de reîmprospătare variabilă care se scalează dinamic între 1 Hz și 120 Hz, în funcție de ceea ce faci. Rata de reîmprospătare ridicată permite derularea videoclipurilor și rularea jocurilor fără probleme. În timp ce rata mai mică reduce consumul de energie și ajută la îmbunătățirea duratei de viață a bateriei.

Așa cum este tipic pentru majoritatea flagship-urilor Android, există o cameră selfie lângă marginea de sus a ecranului.

Conectivitate de top pentru smartphone-ul tău Samsung S23

eSIM + dual-sim pentru Galaxy S23

După cum era de așteptat, Samsung Galaxy S23 oferă o conectivitate fantastică la toate nivelurile. Indiferent dacă dorești să te conectezi la 5G, 4G sau Wi-Fi, modemul Qualcomm Snapdragon X70 al acestui telefon se descurcă fără probleme. În ceea ce privește benzile 5G, sunt luate în considerare cele mai importante (1, 7, 25, 28, 41, 66, 71, 78, 258, 260 și 261). Galaxy S23 oferă viteze de descărcare de 12 Mbps. Și calitatea apelurilor este una superioară în majoritatea zonelor.

Galaxy S23 acceptă în special standardul Wi-Fi 6E, ceea ce ar trebui să aibă ca rezultat o performanță Wi-FI mai bună. Se sesizează diferențe majore între S23 și iPhone 14 Pro Max (care acceptă numai Wi-Fi 6), plasate lângă un router Wi-Fi cu serviciu de 1,2 Gbps. S23 a atins viteze de descărcare de 819 Mbps, în timp ce iPhone 14 Pro Max a ajuns doar la 702 Mbps.

Samsung nu oferă mesagerie prin satelit pe S23, așa că iPhone 14 ar putea fi un însoțitor mai bun în cazul în care călătorești frecvent în zone rurale unde nu există acoperire celulară. Cu toate acestea, Samsung nu a abandonat ideea de conectivitate prin satelit.

După cum te-ai putea aștepta, apelurile telefonice sună destul de clar pe Galaxy S23, indiferent dacă ești într-o zonă cu un semnal puternic sau slab. În căști și difuzor se aude, de asemenea, destul de tare.

Într-o notă mai puțin pozitivă, Galaxy S23 nu are conectivitate în bandă ultra-largă (UWB), care ajută la furnizarea de informații GPS precise, în special în interior. Dacă dorești să utilizezi funcția de căutare AR pe trackerul Samsung Galaxy SmartTag+, trebuie să treci la S23+.

Pe de altă parte, conexiunea Bluetooth 5.3 permite o conectivitate excelentă cu căști și difuzoare fără fir și există suport NFC pentru plățile mobile.

Ce trebuie să mai știi înainte de a cumpăra noul Galaxy S23?

Cei trei senzori de la camera principală

Nu există mufă pentru căști de 3,5 mm, așa că modelele wireless sunt singura ta opțiune dincolo de difuzoarele încorporate. Alege-ți culoarea preferată și comandă-ți acum un Samsung 23 care nu te va dezamăgi cu specificațiile tehnice de top și designul cochet.

Acest articol este susținut de către eMAG. Nu a fost redactat de către echipa Gadget.ro. 

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.