Tablete

Tabletele cu Android au o marjă de preț însemnată, de la 3 – 400 de lei până la peste 3.000 de lei. În România sunt mulți cei care-și doresc să realizeze o afacere, să plătească puțin pe un device și se așteaptă ca experiența să fie maximă. Doar că de multe ori își dau seama că au luat o mică țeapă, ca să spun într-un termen mai plastic.

Experiența oferită de o tabletă sau chiar de un telefon Android ieftin nu poate fi comparată cu a celui de top. Să vedem de ce nu se merită, care ar fi călcâiul lui Ahile în acest caz:

1. Nu te lăsa amăgit de display-urile capacitive ieftine. Toată lumea se ferește de cele rezistive și se dacă vede că-i unul capacitiv zice că este ok. Nu-i așa. Display-ul se va vedea prost și atunci când te uiți din poziția optimă. Uneori apar puncte de presiune pe display fără ca măcar tu să apeși acolo sau zone întregi care nu răspund la comenzi.

2. Hardware care atrage, dar care nu livrează performanța dorită.  Mă distrează și cei care se amăgesc cu procesoare single core la 1 GHz, 1.2 GHz + 1 GB RAM și Mali-400MP. Există lag, de cele mai multe ori când rulezi mai multe aplicații, uneori și în browsing. Mai apar unele erori din senin.

3. Android 4.0 Ice Cream Sandwich – este 4.0 ICS-ul pe care și-l doresc toți, puțin customizat. Hardware-ul face ca să apară diverse mici/ mari probleme. Un alt element care atrage, dar care nu aduce așteptările unora.

4. Calitate chinezească – sunt și produse cu sigla Made in China care nu-și arată proveniența. Nu este cazul și aici. Sunt tot felul de ciudățenii de la butoane fără niciun rost, boxe montate aiurea, sunet slab și țipător.

5. Garanție dubioasă – Allview și Evolio sunt din țara noastră și presupun că au dezvoltat un sistem de service, dar alte no name-uri nu știu cum rezolvă în a oferi garanția cerută prin lege de doi ani de zile.

Tabletele ieftine oferă o experiență slabă. Trebuie să cunoști bine ce îți dorești și să asumi punctele pozitive (prețul), cât și pe cele negative (mai sus enunțate). Nu poți dori să ai experiență de iPad la 100 de euro.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.