hardware-gadgets

           Citeam mai zilele trecute un articol pe Sadak.ro în care se vorbea despre o întâlnire a unor bloggeri din Germania şi el remarca cât de începători sunt cei de acolo şi că online-ul nostru stă destul de bine ca evoluţie.

           Din păcate lucrurile nu stau chiar aşa. Nu ştiu care este starea blogosferei (dacă poate fi numită aşa în Germania) sau cât de “sus” suntem noi dar ştiu că ne lipsesc, încă, multe. Spre exemplu pe latura de tehnologie, gadgeturi, mobile – nu avem un reprezentat forte de genul: Gizmodo, Engadget, Gadgetwise. Zilele astea căutam detalii despre acest mobil (care fie vorba între noi are un preţ fenomenal) şi îmi doream să ştiu o opinie pertinentă şi nu de pe un forum sau de datele oferite de numeroase site-uri de profil care dau doar dotările aparatului, fără o analiză asupra a cum se descurcă. Îmi doream o opinie pertinentă şi avizată a unora care l-au testat. Nu cunosc limba engleză, perfect, şi vroiam ceva în .ro dar până la urmă tot pe dot.com am “aterizat”.

            Ar fi, însă, câteva site-uri de profil care se descurcă onorabil: Go4it, Cnet şi Tektonic dar doar prima dintre ele mai primeşte şi câte un mobil în teste. Am văzut că au fost lansate Webara şi Gadgeeter dar sunt la început de drum şi le lipseşte o bază exhaustivă de date. Probabil nu există nici interes în această zonă deşi mi se pare logic să se investească în aşa ceva, multe persoane vor să fie informate înainte de a face un pas în alegerea unui mobil, cameră foto sau video. Sunt multe bug-uri ascunse care ies în evidenţă doar celor avizaţi. Poate pe viitor o să evoluăm şi noi.

 

Update: Peter Royas şi Ryan Block sunt cei care au fondat Gizmodo şi Engadget (ulterior le-au vândut pe sume frumoase unor giganţi precum AOL) au pus bazele GDGT – ce se doreşte a fi o reţea socială dedicată celor pasionaţi de gadgeturi. 

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.