Software

Ce se întâmplă zilele acestea la Twitter este ceva de neimaginat pentru mulţi oameni, în special pentru cei apropiaţi companiei.

Cumva forţat de împrejurări, Elon Musk a cumpărat într-un final Twitter pentru aproximativ 44 miliarde de dolari. Suma este impresionantă, însă acţiunile pe care le face noul proprietar par a ne dovedi că nu prea îi pasă de banii daţi.

Încă de la primele ore de după achiziţie, Elon Musk a început să “taie şi să spânzure” concediind mii de angajaţi şi schimbând complet cultura organizaţională a companiei. Angajaţii rămaşi trebuie să se modeleze după noile modificări, în unele cazuri radical diferite de cum erau obişnuiţi, iar în acelaşi timp să ofere şi performanţă.

Dacă lucrurile nu se vor îmbunătăţi rapid, asta într-un context economic oricum destul de dificil, Twitter ar putea ajunge chiar în pragul falimentului. Acest aspect a fost evidenţiat de Elon Musk într-o videoconferinţă pe care a avut cu angajaţii Twitter în acest sfârşit de săptămână, cât şi într-un mail trimis intern.

Twitter trece şi printr-un proces agresiv de pierdere a surselor de venit, mai mulţi advertiseri anulând contractele de colaborare cu platforma de socializare.

Sursa: gsmarena.com