Diverse

eMAG este cel mai mare magazin online din România, iar Iulian Stanciu din poziția de CEO a oferit un interviu către Zf.

Sunt două taxe ce au suscitat numeroase comentarii în social media:

  1. Taxa pe coletele plătite ramburs;
  2. Taxa de transport pentru coletele cu valoare de până în 1500 lei (se plătește taxă și la cele de peste 1500 lei dacă au volum considerabil).

Au venit și cu o contra-ofertă pe București – detalii aici.

Mi-am permis să preiau un paragraf din interviul ZF.ro:

Am investit mult în ultimii doi ani în creşterea calităţii de livrare şi noi, şi curierii, care s-a tradus în costuri mai mari din partea noastră, dar şi a curierilor pentru că ei au luat oameni. Ne-am dat seama că a fost o spirală în jos: noi presăm – «vrem un cost bun» – pentru că dădeam totul gratuit, la care curierii spuneau: «OK, îţi dăm un cost bun, dar livrăm şi noi când putem pentru că ne presezi să ne luăm suficienţi oameni, suficiente maşini»“, a afirmat Stanciu. Creşterea tarifelor sau, după caz, introducerea unora noi reprezintă o mutare sănătoasă pentru piaţă”. 

Este clar că o taxă de livrare trebuie să existe. Până la urmă vorbim de un serviciu ce era prins în costul final. Nu ajungeau coletele printr-o minune dintr-un punct în altul.

La fel și taxa ramburs, tendința pe termen lung este de a renunța la cash și a miza pe plata cu cardul etc. Banii respectivi se întorceau într-o formă sau altă, erau alte costuri / cheltuieli etc.

Probema aș spune că va sta în calitatea serviciilor. Plătești, dar și livrarea & serviciile atașate să fie din ce în ce mai bune, fără întârzieri majore, colete ajunse fără probleme, oameni ce știu să vorbească și să fie cât de cât educați etc.

Categorii: anunturi-diverse
Tag-uri: eMag
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.