gAuto

Chiar dacă pe la începutul lunii trecute au fost ceva surse care indicau stoparea mecanismului de compensare cu de 50 bani / litru la carburanţi la sfârşit de septembrie, se pare că lucrurile s-au schimbat, astfel că într-o şedinţă de astăzi a coaliţiei de guvernare s-a luat decizia ca acest mecanism de compensare să fie prelungit până la 31 decembrie 2022.

Propunerea unuia dintre partide a fost ca doar motorină să mai beneficieze de reducerea de 50 de bani / litru, însă după patru ore de discuţii, politicienii au decis ca mecanismul să rămână neschimbat, astfel că şi motorina şi benzina vor beneficia în continuare de compensare.

În ultima perioadă preţul carburanţilor a scăzut, în prezent în toată ţara se poate cumpăra benzină standard la un preţ de sub 7 lei / litru şi motorină la puţin peste 8 lei / litru. La nivelul zilei de astăzi, 19 septembrie, cel mai mic preţ la benzină în ţară este de 6.82 lei / litru la staţia Lukoil din Cenad, Timiş, iar la motorină cel mai mic preţ este de 8.07 lei / litru la staţia Petrom din Tărtăşeşti, Dâmboviţa. Preţurile includ şi reducerea de 50 bani / litru.

Sursa: digi24.ro