gEV

Hyundai a prezentat oficial o nouă maşină 100% electrică – Hyundai Ioniq 6. Momentan vorbim doar prin prisma imaginilor de presă, însă pe 14 iulie vom afla şi restul detaliilor, poate chiar şi preţ.

La prima vedere (subiectiv fiind) aş putea spune că Hyundai Ioniq 6 arată foarte …, Porsche. Din spate ai spune că vorbim de vărul din partea mamei a modelului Porsche 911. Asta nu înseamnă că noua maşină Hyundai arată rău, ba din contră, este chiar foarte faină.

Hyundai Ioniq 6 a preluat destul de multe elemente estetice prezentate de Hyundai în urmă cu mai bine de doi ani pe conceptul Hyundai Prophecy. Design-ul are la bază filozofia Emotional Efficiency, astfel că avem un coeficient aerodinamic excelent (0.21).

Pe baza imaginilor de presă observăm în interior două ecrane de 12 inci pentru sistemului multimedia şi instrumentarul de bord, în timp ce la exterior descoperim că Hyundai Ioniq 6 nu va avea oglinzi laterale, acestea urmând a fi înlocuite de camere video (imaginile vor fi redate în interior pe ecrane amplasate în extremităţile planşei de bord).

Mai multe detalii despre această maşină vom afla luna viitoare, însă un lucru este cert: Hyundai vrea ca Hyundai Ioniq 6 să concureze direct cu Tesla Model 3.

Categorii: gev
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.