Foto si Video

În domeniul televizoarelor sunt sigur că în următoarea perioadă se va face o trecere dinspre LED spre OLED. LCD-urile sunt deja anacronice și depășite, plasma TV-urile se mai mențin și asta pentru că oferă o calitate foarte bună. OLED-urile sunt viitorul. 

LG dorește să mizeze pe acest trend. Au prezentat un OLED de 55 inch în locația Salle des Etoiles din Monaco. Publicul era format din peste 400 de comercianți, jurnaliști și invitat special a fost campionul din Formula 1 – Sebastian Vettel. Interesantă este afirmația cum că aceste televizoare vor sosi din a doua parte a anului. Așteptarea nu este lungă deloc, dar prevăd că la început prețurile vor fi prohibitive.

Primul televizor OLED de 15 inch a fost vândut de către LG din 2009. Acum au ajuns la 55 inch. Televizoarele OLED generează propria lumină și elimină iluminarea de fundal. Grosimea este de doar 4 mm și greutatea de 10 kg. Integrează și un mod denumit CINEMA 3D. Bineînțeles că este un smart tv cu acces către un magazin dedicat de aplicații.

Prin noua serie de televizoare OLED, care reprezintă vârful gamei de produse premium din Europa, avem un avantaj solid de a deveni brandul numărul 1 în industrie, în această regiune”, a declarat Stanley Cho, şeful LG Operations Europa. “În acelaşi timp, noi vom continua să dezvoltăm produse care ne-au poziţionat deja drept cea mai inovativă companie de home entertainment din industrie.”

În istoria televiziunii, au existat foarte puţine inovaţii comparabile cu nouă generaţie de televizoare OLED,” a afirmat Havis Kwon, preşedinte şi CEO a companiei Home Entertainment a LG Electronics. “Noua gamă de televizoare OLED LG depăşeşte orice aşteptări şi oferă o calitate de excepţie a imaginii şi un design uimitor. În acest an, vrem ca tehnologia OLED să devina o referinţă pentru LG.”

Categorii: foto-video
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.