gEV

Dacia Spring este cea mai ieftină şi cea mai bine vândută maşină electrică în România şi chiar dacă este prezentă de ceva timp pe piaţă, până acum modelul nu a fost afectat de o rechemare.

Din păcate singurul vehicul 100% electric al mărcii Dacia va fi rechemat în service pentru a i se corecta o defecţiune a centurii de siguranţă din spate. Conform RAPEX (sistemul european de alertă rapidă cu privire la produsele neconforme), problema este legată de retractorul din spate care nu reţine corect centura de siguranţă şi care în anumite situaţii poate provoca răni pasagerilor în caz de accident.

Modelele afectate au fost produse în perioada 26 aprilie – 4 octombrie 2022, iar conform estimărilor celor de la Jato Dynamics vorbim de aproximativ 15.000 de unităţi ce vin cu această problemă din fabrică (estimările sunt pentru vânzările din toată Europa).

Dacia a început din 9 noiembrie să notifice clienţii, aceştia urmând a se prezenta la service-urile autorizate din toată Europa (inclusiv România) pentru corectarea defecţiunii. Acestora li se va înlocui acel retractor în mod gratuit, iar procesul de înlocuire durează mai puţin de o oră.

Sursa: economica.net

Categorii: gev

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.