Smartphone

De obicei îți dorești să cumperi un smartphone care să ofere și un pic de exclusivitate, să nu-l vezi la întreaga gașcă de prieteni, în toată compania etc. Totuși, de multe ori este util să ai un smartphone vândut cu priză la public, milioane de unități comercializate.

1. Diferite accesorii de la huse până la baterii, componente etc. Există piața de desfacere și de aici interesul unor companii în a furniza accesorii pentru telefoanele “populare”. Concurența mai mare face ca prețurile să nu fie prea piperate. Avem și excepții.

Apropo, pentru diversitate maximă de accesorii există Amazon UK. Transportul se situează de cele mai multe ori în limita a 4 – 5 lire, dar prețurile sunt cu adevărat ofertante.

2. Suport software din partea producătorului. Se exercită o presiune din partea utilizatorilor, a celor care și-au achiziționat smartphone-ul, iar unele companii chiar țin cont de asta. Un exemplu ar fi Samsung care de obicei livrează cele mai noi versiuni de Android pe telefoanele sale de top, într-un orizont de timp mai larg decât concurența directă. Și ASUS erau un exemplu pozitiv până pe la mijloc de 2013 când a început să o lase mai încet cu update-urile de software.

3. Custom ROM-uri și suport din partea comunităților în genul CyanogenMod etc. Samsung GALAXY S din prima generație a primit Android 4.4.2 KitKat sub forma unui custom ROM. Asta pe baza succesului de care telefonul respectiv s-a bucurat, de aici și interesul developerilor. Te poți alege și după 2 – 3 ani de la achiziția smartphone-ului cu o versiune Android actualizată.

Aș putea da și exemple de telefoane comercializate în zeci de milioane de unități la nivel global: iPhone 5S, iPhone 5, Samsung GALAXY S4, Samsung GALAXY Note 3, Samsung GALAXY S III, Samsung GALAXY Note II.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.