Lenovo a prezentat în acest an, la CES 2022, o reînnoire a întregii sale game de laptopuri, inclusiv a zecea generație a modelului Lenovo ThinkPad X1 Carbon pentru profesioniști și noile Lenovo Yoga, laptopurile sale 2 în 1 complet pliabile, cu care nu se sacrifică nici puterea, nici finisajele.

Să aruncăm o privire la ceea ce compania aduce nou în 2022 în ceea ce privește productivitatea mobilă, un domeniu care se schimbă mai mult ca niciodată, având în vedere concurența din partea Intel, AMD și Apple.

Cele mai noi ThinkPad X1 aduc totul la masa profesioniștilor

Dacă există un produs emblematic printre profesioniștii care folosesc PC-uri cu Windows, acela este ThinkPad. Compania a introdus trei variante ale modelului X1: Lenovo ThinkPad X1 Carbon, Lenovo ThinkPad X1 Yoga și Lenovo ThinkPad X1 Nano.

În primul rând, așa cum a devenit o regulă la CES, toate aceste noi aparate sunt echipate cu procesoare Intel Alder Lake din a 12-a generație. Lenovo nu a anunțat încă ce modele specifice vor alimenta Windows 11 pe aceste echipamente, dar acestea vor fi din seria vPro de la Intel, pe care Intel o adresează companiilor. În ceea ce privește grafica, toate modelele X1 sunt dotate cu noua grafică integrată Intel Iris X.

Alte aspecte pe care le au în comun toate sunt, pe lângă noul sistem Microsoft, memoria RAM, unde permit până la 32GB LPDDR5 și stocarea, cu până la 2TB de SSD NVMe.

ThinkPad X1 Carbon și ThinkPad X1 Yoga dispun de ecrane de 14″, cu opțiuni OLED de până la 2,8K în cazul primului și 4K în cazul celui de-al doilea, care este convertibil/2-in-1. Între timp, X1 Nano coboară până la 13 inci și oferă opțiuni tactile și până la 2K, fără OLED în acest caz.

Ecranele sunt deseori esențiale pentru durata de viață a bateriei, iar în această privință, Lenovo a pus baterii de 57 Whr în Carbon și Yoga și de 49,6 Whr în Nano, care, datorită dimensiunii mai mici a ecranului, are nevoie de ceva mai puțin. X1 Nano cântărește doar 970 de grame, X1 Yoga 1,38 kg, iar Z1 Carbon 1,12 kg.

În ceea ce privește partea audio, toate trei Lenovo Thinkpad sunt dotate cu difuzoare echipate cu Dolby Atmos și Dolby Voice și un set de patru microfoane de 360°, care ar trebui să ofere un sunet foarte bun pentru apelurile video. Pentru video, fără a indica exact ce cameră web au, Lenovo vorbește despre un senzor Full HD cu pixeli de 1,4 micrometri. În plus, acestea sunt însoțite și de un senzor cu infraroșu pentru Windows Hello.

În materie de conectivitate, acestea sunt, de asemenea, bine echipate, cu două porturi USB-C cu Thunderbolt 4 pe toate cele trei modele și două porturi USB-A 3.2 și HDMI 2.0b în cazul lui X1 Carbon și Yoga. Nano, fiind mai ușor, nu le are, deși împarte un port jack audio cu frații săi. În ceea ce privește conectivitatea wireless, există Bluetooth 5.2, WiFi 6E și, pentru modelele cu modem, 5G și 4G cu eSIM și nano SIM. Pentru cei care își pierd laptopurile sau le sunt furate, aceste ThinkPad X1 au suport Tile, astfel încât pot fi urmărite timp de până la 14 zile, chiar și atunci când sunt oprite.

Noul Yoga își propune să fie cel mai bun 2 în 1 cu balamale la 360 de grade

Pe lângă ThinkPad-uri, Lenovo a dezvăluit și Yoga, familia sub care compania comercializează 2 în 1.

Primul care a fost prezentat este convertibilul Yoga 9i, care vine cu Windows 11 și cu procesoare de până la i7-1260P cu Alder Lake și grafică integrată. Potrivit Lenovo, acesta respectă specificațiile Intel Evo pentru a asigura o durată minimă de viață a bateriei, instant-on, încărcare rapidă, etc.

Lenovo X1 Carbon – oferte;

Yoga 9i vine cu un ecran tactil 4K OLED de 14″ cu 400 nits, care suportă Dolby Vision și HDR 500 în format 16:10 și la 60Hz. Pentru a încerca să mențină la un nivel cât mai scăzut impactul asupra bateriei de 75 Whr (cu încărcare rapidă), are un mod de performanță inteligent care se activează în funcție de utilizare. Exact asta face Smart Sense, activând iluminarea de fundal a tastaturii în funcție de luminozitatea ambientală, astfel încât să nu irosiți bateria atunci când nu este nevoie.

Memoria RAM este de până la 16GB LPDDR5, iar SSD-urile de până la 1TB NVMe de a patra generație. În ceea ce privește conectivitatea, vine cu 2 USB-C cu video, Thunderbolt și Power Delivery, un USB-A, un USB-C fără Thunderbolt și jack. Pentru a funcționa fără fir, dispune de WiFi 6E și Bluetooth 5.2. Toate acestea, într-un corp care cântărește de la 1,48 kilograme.

Între timp, Yoga 7i, care vine în două modele, urcă la 16″ și 1,90 kilograme, și renunță la ecranul OLED în favoarea unui 2,5K IPS de 400 nits la 60 Hz, cu Dolby Vision și HDR 400. Cel mai puternic procesor al său este i7-12700H din familia Alder Lake și, spre deosebire de fratele său mai mare, suportă 32 GB de RAM LPDDR5, cu cel mult 1 TB de stocare. De asemenea, va permite actualizarea graficii de la cea integrată la noua Intel Arc A. Porturile includ două USB-A, 2 USB-C cu suport complet pentru Thunderbolt 4, HDMI 2.0 și jack.

În cele din urmă, Yoga 6 scade la 13″ și este cel mai ușor din familie, cu 1,38 kilograme. Cu toate acestea, rezoluția scade și ea la Full HD+, pe un panou IPS de 300 nits la 60 Hz în raport de aspect 16:10. În comparație cu frații săi, care au procesoare noi, aici găsim un AMD Ryzen 7 5700U cu grafică Vega integrată.

Memoria RAM este, de asemenea, mai lentă, cu până la 16GB LPDDR4x. În ceea ce privește stocarea, suportă până la 1 TB de SSD-uri din a patra generație. În ceea ce privește conectivitatea, aici ne luăm adio de la Thunderbolt și ceea ce avem sunt două porturi USB-C care permit încărcarea și viteze USB 3.2 Gen 1. Există, de asemenea, HDMI 2.0, două USB-A 3.2 Gen 1 și jack audio.

Acest articol este susținut de către eMAG. 

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.