gEV

OMV Petrom a anunţat că va achiziţiona integral Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari reţele de încărcare a maşinilor electrice din România.

Renovatio deţine în prezent o reţea de peste 400 de puncte de încărcare în toată ţara, însă planurile deja existente susţin creşterea acesteia până la 650.

Se pare că OMV Petrom are planuri şi mari cu reţeaua Renovatio, compania intenţionând ca până în 2027 să investească cel puţin 1.3 miliarde de euro în dezvoltarea sa.

„Ne bucură parteneriatul cu Renovatio. Cu aceste tranzacții progresăm semnificativ spre construirea unui portofoliu puternic și diversificat de proiecte regenerabile. Ambiția noastră este să ne menținem poziția de lider în domeniul energiei în sud-estul Europei, transformând în același timp afacerea pentru un viitor cu emisii reduse de carbon.”, a declarat Christina Verchere, Director General OMV Petrom.

Prin această achiziţie OMV Petrom va deveni cel mai mare jucător în domeniul mobilităţii electrice din România, cele peste 400 de puncte de încărcare Renovatio adugându-se celor peste 270 de puncte de încărcare proprii.

Suplimentar acestei achiziţii, OMV Petrom a anunţat că va achiziţiona şi 50% din acţiunile Electrocentrale Borzeşti de la compania RNV Infrastructure.

Sursa: economedia.ro