gEV

La începutul acestui an aflam că producătorul auto chinez Geely (deţine printre altele şi mărcile Volvo, Lotus sau Polestar) este interesat de achiziţia Meizu.

Încă de atunci spuneam că tranzacţia are toate şansele de a se realiza şi iată că acest lucru s-a întâmplat. Producătorul de smartphone-uri Meizu a fost achiziţionat de Geely, iar şansele unei reveniri ale acestui brand cresc considerabil.

Se pare că strategia Geely este una ambiţioasă, compania auto va încerca să integreze pe maşinile sale interfaţa Flyme For Car, una dezvoltată destul de bine de Meizu. În paralel Meizu va lansa smartphone-uri cu ajutorul cărora utilizatorii îşi vor controla maşinile într-un mod simplu şi intuitiv.

După confirmarea acestei tranzacţii, parcă şi lansarea constelaţiei de sateliţi de care discutam într-un articol anterior prinde mai mult sens. Practic Geely îşi doreşte să ofere şoferilor un întreg ecosistem, unul care va acoperi nevoile acestora la 360 de grade.

La cum evoluează lucrurile, cred că în scurt timp Geely va deveni cel mai puternic rival pentru Tesla. Sacul de bani al statului chinez pare a fi unul fără fund în acest domeniu, unul care ne va marca viitorul în deceniile următoare.

Sursa: arenaev.com

Categorii: gev
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.