Hardware

Qualcomm Snapdragon 835 este un chipset din categoria premium, dezvoltat pe un proces de litografiere în 10nm, 4 x Kryo 280 Performance la 2.35 GHz și 4 x Kryo 280 Efficiency la 1.89 GHz + Adreno 540 în poziția de accelerator grafic. 

Primele companii ce reușesc a primi cel mai puternic procesor al Qualcomm sunt Samsung pentru GALAXY S8 și S8 Plus, dar și Xiaomi pentru viitorul Mi6.

Sunt multe discuții în presa de specialitate, iar unele companii sunt nevoite să-și anuleze / amâne lansarea de flagship-uri. Ar fi și cazul ASUS care s-ar fi pregătit să aducă o variație de Zenfone 4 cu Qualcomm Snapdragon 835, iar compania taiwaneză nu s-ar mulțumi ca LG să meargă pe mâna mai vechiului Snapdragon 821. De aici și deschiderea lor spre o colaboare mai strânsă cu MediaTek – detalii aici.

Care ar fi motivația Qualcomm în a alege Samsung și Xiaomi?

Samsung – liderul mondial în ce privește numărul de telefoane mobile comercializate în fiecare an, cel mai mare client al Qualcomm. Nu aveau cum să-i neglijeze, mai ales că există un parteneriat destul de solid între cele două companii.

Xiaomi – compania chineză a mizat în ultimii doi ani din ce în ce mai tare pe procesoarele Qualcomm, au lăsat MediaTek ca soluție alternativă. Culmea este că Xiaomi ar plăti în jur de 30 dolari / Snapdragon 835 față de 45 – 50 dolari cât ar fi pentru celelalte nume din industrie.

Qualcomm ar trebui să găsească o soluție spre a mulțumi pe toată lumea, așa ar fi win – win ( win pentru ei că și-ar vinde produsul, win pentru partenerii săi pentru că ar avea unul dintre cele mai bune chipset-uri din industria smartphone-urilor).

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.