La IFA Berlin 2023 a fost prezentat proiectorul Samsung Freestyle în a doua iterație. Sunt câteva noutăți față de precedenta generație și le găsiți prezentate în materialul de față.

Nu am testat prima generație, dar câteva impresii am adus într-un articol dedicat.

Care sunt noutățile aduse de către a doua generație a Samsung The Freestyle Gen2? 

@gadget.ro Samsung Freestyle din a doua generație a ajuns și în 🇷🇴 Mai multe detalii descoperiți pe #gadgetRo #samsung #freestyle #proiector #ifa23 @Samsung Romania ♬ Positive Vibes – Soundbeaver

  • pot fi conectate două proiectoare video Freestyle spre a genera o proiecție de dimensiuni mai mari;
  • există posibilitatea în a conecta două căști bluetooth la Freestyle Gen2 spre a nu deranja pe cei aflați în proximitate (proiectorul suportă standardul multi-bluetooth);
  • memorie extinsă și de aici Samsung spune că reiese o experiență mai rapidă în redarea conținutului în mod direct de către proiectorul Freestyle Gen2;
  • în pachet este inclusă și telecomanda Samsung SolarCell ce încorporează un panou solar ce-i permite reîncărcarea acumulatorului (ce la nevoie poate fi alimentat și convențional pe USB Type-C);

Samsung Freestyle Gen2 a ajuns în oferta magazinului online al companiei sud-coreene și îl descoperiți aici🔗. La orice achiziție făcută până pe 1 octombrie 2023 se oferă o baterie externă inclusă în prețul produsului. Există și disponibilitate de plată în până la 24 rate fără dobândă.

O parte din specificațiile lui Freestyle Gen2:

Poți uni proiecția a doua Freestyle în una singură

🟦 proiectează pe diagonale de la 30 la 100 inci (de la 76 cm și până la 2.54 metri), rezoluție de 1920 x 1080 pixeli;

🟦 proiecție cu sursă LED și durată de vitață de până la 30.000 de ore (1250 zile = peste 3 ani de utilizare continuă);

🟦 rată de refresh la 60Hz, difuzoare de 5W RMS încorporate, certificare HDR10+;

🟦 TizenOS (sistemul de operare a fost preluat de pe smart TV-urile Samsung și îți oferă acces la Netflix, Disney+, Prime Vide etc);

🟦 microHDMI, Wi-Fi ac, bluetootth 5.2 pe partea de conectivitate;

🟦 consum de energie de maxim 50W sau 0.5W în stand-by, greutate de 820 gr.

L-am văzut la lucru în cadrul IFA Berlin 2023. Erau două zone special gândite spre a reliefa ce știe Freestyle din a 2-a generație. În prima erau conectate mai multe proiectoare și erau aranjate astfel încât să-și unească proiecțiile. În a doua era un fel de camping ad-hoc cu o camionetă celebră de la Volkswagen și Freestyle Gen2 adus în rol principal pe partea de entertainment, unul dintre scenariile de utilizare pentru acest proiector pliabil.

Cred că puteau îmbunătăți luminozitatea. Este bun, dar trebuie un spațiu ușor întunecat spre a vedea ceva pe proiecția LED. Mai ales că discutăm despre un proiector cu preț de 4000 lei, nu face în niciun caz parte din segmentul ieftin. Alte modele sunt cu câteva sute de euro mai jos ca preț, dar nu aduc aceeași versatilitate.

Unul dintre elementele PRO este dat de versatilitate (TizenOS preinstalat, posibilitate de alimentare de la baterie externă etc)

Putem spune că avem un proiector video, o boxă smart, dar și un gadget cu rol pe partea de iluminare ambientală (Ambient Mode). Îl poți alimenta și de la o baterie externă și au dezvoltat chiar un accesoriu dedicat (un stand cu rol de baterie externă ce oferă până la 3 ore de utilizare a proiectorului video).

Declarație oficială:

,,Cu Freestyle, videoproiectorul nostru vedetă, aflat acum la a doua generație, aproape orice suprafață de proiecție, din interior sau afară, acasă sau în excursii, poate deveni cu ușurință un «ecran» care oferă conținut pentru divertisment, filme, muzică sau chiar și lumini dinamice ambientale. Freestyle este divertisment la purtător, oriunde și oricând, fiind extrem de portabil și versatil. Are rezoluția FullHD (1080p), diagonala de până la 100” (2.5m), boxă surround de 5W și reglaj automat pentru focus, aliniere și compensarea unghiului de proiecție a imaginii. Conținutul poate proveni din aplicațiile prezente în interfața Smart Samsung, identică cu cea a televizoarelor, sau orice dispozitiv conectat prin Bluetooth sau micro HDMI.”, a declarat Victor Armășelu, vicepreședinte Samsung Electronics România și Bulgaria. 

O să cerem o unitate la review și veți găsi un material complet pe Gadget.ro.

Participarea la IFA Berlin 2023 a fost posibilă cu sprijinul Samsung România. Articolul de mai sus prezintă exclusiv opiniile autorulului. Fotografiile și clipul video sunt realizate cu Samsung Galaxy S23 Ultra. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.