Smartphone

Samsung GALAXY Fold a fost prezentat alături de GALAXY S10 în februarie, precomenzile au început în aprilie, dar au fost anulate în iunie. Smartphone-ul a intrat într-un proces de îmbunătățire și gigantul sud-coreean l-a readus pe tapet în septembrie.

Ce a îmbunătățit Samsung la GALAXY Fold?

  • folia de protecție a devenit parte integrantă a ecranului și nu mai ajungi a fi tentat să o îndepărtezi;
  • marginile ecranului au fost protejate mai bine în spațiul unde ecranul se curbează spre a preveni intrarea prafului sub display, elemente din plastic în partea superioară și inferioară;
  • ranforsare a ecranului printr-o placă metalică (nu este la vedere ca să spun așa).

Samsung are și un clip în care explică cum trebuie folosit un GALAXY Fold și cum pot fi preîntâmpinate anumite probleme.

Asta îmi amintește de iPhone și problemele cu semnalul (carcasele de protecție și cum să ții telefonul în mod corect spre a nu bloca antenele).

Samsung trece printr-o altă încercare după ce Brian Heater de la TechCrunch a realizat un articol cu titlul: Display-ul GALAXY Fold-ului meu a cedat după o zi.

Care este problema?

La mijlocul ecranului a apărut un spațiu cu pixeli morți după 1 zi de utilizare. Telefonul a plecat deja în Coreea de Sud spre a fi examinat și a se descoperi ce a generat această problemă.

Este o problemă singulară ce imediat a generat știri care de care mai alarmiste. Pe de o parte, este cumva logic dacă ținem cont de istoricul lui GALAXY Fold, dar și de situațiile mai puțin bune prin care a trecut Samsung – GALAXY Note7 spre exemplu.

Rămâne de văzut dacă apar și alte relatări pe acest subiect. Noi nu avem de ce să ne facem griji, GALAXY Fold ajunge în România prin 2020 și până atunci, dacă nu va fi anulat, ar trebui să-i rezolve mai toate problemele.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.