Hardware

Au trecut trei zile de la lansarea seriei de smartphone-uri Samsung Galaxy S22, una formată din trei device-uri – Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22 Plus şi Samsung Galaxy S22 Ultra.

Încă de atunci am aflat că în România cele trei modele vor veni cu noul procesor Exynos 2200. Nimic special aici, istoria ne-a învăţat că Samsung vine de fiecare dată cu Exynos în Europa pe seriile sale flagship. Totuşi, orele au trecut şi majoritatea filialelor Samsung din alte ţări sau regiuni au confirmat că noile telefoane premium vor veni cu Qualcomm Snpdragon 8 Gen 1 la bord. Până în prezent avem confirmări pentru Coreea de Sud, Australia, Emiratele Arabe Unite, Asia de Sud, Africa de Sud, America de Nord, America Latină şi chiar India (de obicei India era în aceeaşi oală cu Europa privind procesorele Exynos).

Se pare că doar Europa va rămâne cu procesoul Exynos şi nu înţeleg de ce. Oare au probleme de producţie ? Oare procesorul nu este atât de echilibrat ? Există probleme cu consumul de energie ?

La prima vedere Exynos 2200 şi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 sunt cam la acelaşi nivel din punct de vedere al performanţei, însă tot istoria ne aduce aminte că mai mereu procesoarele Exynos au avut diverse probleme, de aici şi un renume uşor negativ.

Ca o paranteză de încheiere, suntem pe un site tech şi această discuţie ne interesează, însă în realitate peste 80 – 90% dintre cumpărători nici nu se gândesc la astfel de detalii, seriile flagship de la Samsung sunt achiziţionate pentru design, pentru camerele foto excelente, pentru că sunt cele mai scumpe opţiuni de la cel mai puternic producător din lumea Android, pentru că au în spate mult marketing etc.

Via: androidauthority.com