TOP 5: Cele mai slabe gadgets testate în 2016

30/12/2016

În 2016, pe Gadget.ro au fost scrise 123 de recenzii. Am testat produse de top, dar din păcate am fost nevoiți să redactăm materiale și pentru gadgets pe care nu le recomandăm spre a fi achiziționate. Am făcut și o listă a celor mai slabe dispozitive ajunse la review. 

Cel mai slab smartphone – Uhans A101s;

Am testat două telefoane Uhans în a 2-a parte a lui 2016. Uhans S1 și-a dat obsteșcul sfârșit, placa de bază a decedat – cu ghilimelele de rigoare, iar Uhans A101s are o cameră foto principală incapabil să focalizeze subiecte aflate la mai mult de 30 cm distanță, iar autonomia-i de-a dreptul mediocră. Sfatul meu – nu cumpărați nimic de la această companie, promit pe hârtie, dar nu livrează în realitate.

Cea mai slabă cameră DVR – SKUT 700S;

Alt produs pe care-l cumperi, dar este de-a dreptul inutilizabil. Recomand camera DVR de la Xiaomi – nu veți regreta nicio secundă, deși trebuie să vă înarmați cu răbdare până comanda ajunge a fi livrată de magazinele online chinezești. SKUT-ul este o chinezărie ultra low-cost ce nu ar trebui să fie comercializată local, astfel de magazin nu merită a mai luate în calcul, pentru că – pur și simplu – își bat joc de client.

Cea mai slabă tabletă – Odys Vito;

Darius chiar s-a chinuit să găsească măcar un singur punct PRO pentru această tabletă low-cost. În 2016 mai găsim astfel de eșecuri hardware și software în magazinele online autohtone, păcat, mare păcat. Nu ai cum să vinzi un dispozitiv inutilizabil, cu display & touch ce aduc aminte de produsele de acum 5 – 6 ani.

Cel mai slab smartwatch – No.1 S3;

Are și puncte PRO, dar parcă atunci când carcasa se mătuiește în primele săptămâni de utilizare = fail major. Scuza lui No.1 S3 este că are un preț redus, dar totuși, puteau merge pe mâna unei carcase cu materiale mai serioase. Nu-i așa că în imaginile de presă pare a fi cât de cât dezirabil? Asta înseamnă Photoshop-ul făcut la nivel de artă.

Cel mai ciudat notebook – Lenovo Yoga Book;

Lenovo Yoga Book l-aș considera un exercițiu inutil de stil din partea Lenovo, recenzia sa se află în draft. Ce este ciudat la acest urmaș al netbook-urilor?

  1. Tastatura touch – nu poți lucra pe ea, nu te ajută să fii mai productiv, nu am reușit să mă adaptez de niciun fel în cele câteva zile de utilizare;
  2. Stylus-ul – ai un pix cu care scrii pe o coală, hârtie pe care o poziționezi peste tastatură. Nu înțeleg de ce tastatura în sine nu se transformă într-un dispozitiv capabil să preia desenul trasat cu stylus-ul.

Atenție la ceea ce cumpărați, nu vă lăsați furați de gimmick-urile de marketing.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.