Jocurile de cărți sunt potrivite pentru toată lumea, deoarece stimulează intelectul suficient încât să nu fie anoste. Astăzi, avem o varietate bogată de jocuri de cărți pe care le putem practica online, de pe smarphone sau tabletă, fie că suntem acasă, la serviciu, într-o sală de așteptare sau în metrou.

1. Microsoft Solitaire

Pentru mulți dintre noi, acesta este primul joc pe care l-am practicat pe computer. Lansat pentru prima dată în anul 1990, pe Windows 3.0, jocul a ajuns în casele multor români pe Windows 95 și este probabil cel mai jucat joc de pe computer din istorie. Denumirea jocului are origini latine și franceze, cuvântul Solitaire fiind derivat din “solitas” și “solus”, care semnifică singurătate, separare sau izolare, așa că nu este de mirare că jocul se practică de unul singur. Astăzi, pe lângă cele 5 variante oficiale ale celor de la Microsoft, Klondike Solitaire, Spider Solitaire, Freecell Solitaire, Tri-Peaks Solitaire și Pyramid Solitaire, numeroase alte variații pot fi găsite. Solitaire se joacă offline și poate fi învățat cu ușurință de către începători, dar jocul își păstrează farmecul și după ce jucătorul capătă experiență, întrucât a trecut testul timpului.

2. Cribbage with Grandpas

Cribbage este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți în lumea vorbitorilor de limbă engleză. A fost inventat în secolul al XVII-lea, în Anglia, de către poetul Sir John Suckling. Jocul necesită o tablă specială cu care se menține scorul, pe lângă un pachet de cărți obișnuit, iar câștigătorul trebuie să obțină un total de 61 sau 121 de puncte. Aplicația Cribbage with Grandpas este cu totul deosebită, întrucât ne permite să jucăm Cribbage cu un bunic virtual, pe care îl putem personaliza, schimbându-i atât înfățișarea, cât și personalitatea.

3. Uno

Acesta este un joc de cărți oarecum asemănător cu Macao, dar ceva mai complex. Jucătorii (între 2 și 7), primesc câte 7 cărți și trebuie să pună jos o carte de aceeași valoare sau cu același simbol precum cea anterioară. Fiecare participant care rămâne cu o singură carte în mână trebuie să spună „Uno”, pentru că altfel un altul îl poate penaliza. Uno se joacă cu un pachet de cărți special, în care apar și alte simboluri, cum ar fi „schimbă direcția” sau „stai o tură”. Câștigătorul unei runde este cel care scapă primul de cărți, însă jocul are un punctaj care se acordă în funcție de cărțile rămase în mâinile celorlalți participanți, iar scopul este de a atinge 500 de puncte. În varianta online se poate opta pentru varianta clasică sau pentru una îmbunătățită, cu ceva mai multe facilități.

4. PokerStars Play: Texas Hold’em

Vedem jocul de poker în fiecare zi, în reclame stradale, la televizor sau online, dar și în pe smartphone-urile persoanelor, dacă obișnuim să mergem cu metroul sau cu trenul la serviciu. Dacă vrei să mergi la sigur, ai putea să încerci aplicatia dedicată  a celor de la PokerStars – cel mai mare site de poker din lume – care este potrivită atât pentru profesioniști (datorită varietății impresionate de variante de poker și al numărului mare de mese, turnee, opțiuni și adversari), cât și pentru începători, deoarece facilitează practicarea jocului inclusiv pe bani virtuali, pe lângă faptul că include un tutorial care să-i ghideze pe cei care abia încep să învețe tainele jocului.

5. Hearts Mobile

Această derivație de la clasicul joc inventat în SUA în anii 1980, care se joacă în număr de 3 – 6 jucători. Runda de joc se încheie atunci când un jucător depășește 100 de puncte, însă acela va fi pierzătorul, în timp ce câștigătorul este cel care are cel mai mic număr de puncte. Deoarece jocul este total imprevizibil și ține în totalitate de șansă, se poate spune că este unul dintre cele mai distractive jocuri de cărți pe care le poți practica pe smartphone. Un plus al aplicației Hearts Mobile este că ocupă foarte puțin spațiu de stocare.

Acest articol este un advertorial. Textul nu a fost redactat de către echipa Gadget.ro. 

Categorii: androidios

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.