În lista de astăzi veți descoperi un SSD din segmentul entry ce coboară sub pragul a 100 lei, tastatură wireless cu recenzii bune și preț atractiv, aspirator vertical de la Philips etc.

O să fac o mică paranteză. Nu am idee ce se întâmplă la început de 2022. Verific fiecare produs pe un site ce prezintă istoricul prețurilor, iar în funcție de când produsul a fost listat poți avea un infografic întins și pe câțiva ani.

Prețurile au luat-o razna, iar stocurile pe multe produse sunt zero. 

Mă uitam spre exemplu la Sony ZV-E10. Apare cu stoc epuizat la eMAG, F64, PhotoSetup etc. Orice produs cauți are un preț mai mare față de 2021, iar diferențele sunt consistente. Nu știu cum sunteți voi, dar veniturile nu mi se pare că au crescut în același ritm, de departe nu.

Gata cu paranteza și să trecem la cele câteva produse pe care vă recomand să le descoperiți. Spun din start că nu este neapărat cel mai bun preț din istoricul lor, dar totuși aș avea curajul să spun că sunt ok pentru suma plătită.

1. SSD ADATA; 👈🖱️

Dacă folosești un notebook mai vechi cu HDD nu mai nicio scuză în a trece pe un SSD care să-l trezească cumva la viață și să ofere performanțe mai bune în bootare sau în orice aplicație sau joc rulat. Îl găsiți în diferite configurații de 120 GB, 240 GB, 480 GB, 960 GB și 1.92 TB, iar prețurile încep de la 94 lei.

Este pe SATA III și atinge 520 MB/s la citire și 320 MB/s la scriere, peste orice HDD din piață.

2. Tastatură wireless;👈🖱️

Nu are prea multe recenzii, dar cele care sunt deja pe eMAG vedeți că sunt pozitive. Bineînțeles, dacă bugetul o permite puteți cumpăra o tastatură similară de la Logitech ce abia a fost lansată. Tastatura de mai sus este wireless, cu dongle pe 2.4 GHz și funcționează cu 1 baterie AAA.

3. Birou cu înălțime reglabilă;👈🖱️

În ultima vizită la IKEA am tras fix concluzia de la început de articol. Majoritatea articolelor erau mai scumpe față de 2021. Spre exemplu, era o canapea ieftină ce am cumpărat-o în 2019 cu 799 lei, iar acum urcase la 999 lei.

Mai sus aveți un birou reglabil electric A+ cu dimensiuni de 1400 x 600mm. Nu are rost să mai spune de ce este recomandat să folosești un astfel de birou dacă stai mult timp în fața calculatorului. Bineînțeles, la 1 oră stat în fața PC-ului, ar fi bine să urmeze cel puțin 10 minute de deplasare prin locuință etc. La fel de important este și scaunul folosit + o pernă de șezut care să atenueze din tensiunea acumulată în zona lombară. Mă rog, nu am idee cât de în măsură sunt să dau astfel de sfaturi (operație de hernie de disc făcută la 35 ani, de așa mare grijă ce am avut).

4. Aspirator vertical Philips;👈🖱️

Are notă bună – 4.67 din 63 review-uri, dar asta și pentru că a fost poziționat în alt segment de preț (a fost și în jur de 700 lei). Piața de aspiratoare verticale a crescut, iar interesul mare + stocuri reduse a dus și la o explozie a prețurilor.

Autonomia este de până la 40 minute în mod Normal și 20 minute în modul Turbo. Folosește o tehnologie denumită PowerCyclone 7, filtrul este lavabil și are un design de tip 2-in-1.

5. ASUS ROG Flow;👈🖱️

Este cel mai compact laptop de gaming din piață. Cântărește 1.3 kg și dimensiunile sale sunt de 299 x 222 x 15.8 mm (Lungime x Lățime x Înălțime), la un display IPS de 13.4 inci cu rată de refresh la 120Hz.

Specificațiile sale sunt destul de bune: procesor AMD Ryzen 7 5800HS dezvoltat pe 7nm și cu 8 nuclee la 2.8 GHz ce urcă până la maxim 4.4 GHz, 16 GB memorie RAM de tip LPDDR4X, SSD de 1 TB pe PCI Express M.2, placă grafică NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, difuzoare stereo cu Dolby Atmos, Wi-Fi ax, bluetooth 5.1, posibilitatea de a-l conecta la o placă externă dedicată prin XG Mobile, 1 x HDMI 2.0, 2 x USB 3.2 Type-C Gen 2 etc.