Nu cred că am scris niciodată atât de multe articole despre Twitter într-un timp atât de scurt, însă la ce poveste dramatică avem aici, nici nu se putea altfel. Acţiunile Twitter cresc şi scad după cum doarme Elon Musk (dacă doarme bine şi vine cu 2-3 tweet-uri drăguţe, e ok, dacă a fost prea cald sau a avut coşmaruri, rugăciuni la bursă).
Această poveste pornită tot de el s-ar putea termina prost. Dacă iniţial totul părea excelent, iar oferta de 44 miliarde de dolari a surâs acţionarilor, ceva, cumva, undeva, s-a stricat în doar câteva zile. De la un optimism greu de înţeles, Elon Musk caută acum diverse variante de a renunţa la achiziţie fără a plăti eventuale daune în instanţă.
Avocaţii lui Elon Musk “însărcinaţi” cu această tranzacţie acuză reprezentanţii Twitter că nu le oferă acces la informaţii legate de modalitatea de măsurare internă a numărului de conturi false şi conturi spam. Acuzaţiile susţin că aceasta este o încălcare materială a obligaţiilor Twitter în cadrul acordului de achiziţie, iar în baza acestora Elon Musk îşi rezervă inclusiv dreptul de a renunţa la achiziţie.
Se pare că avocaţii lui Elon Musk au găsit o portiţă prin care clientul lor ar putea renunţa la tranzacţie fără regrete financiare, însă au nevoie de dovezi (unele la care lucrează cu spor).
După acest anunţ acţiunile Twitter au scăzut cu până la 5% în doar câteva ore.
Ce îmi scapă mie şi probabil ne scapă multora dintre noi este motivul care a dus la schimbarea radicală de opinie a lui Elon Musk vis-à-vis de tranzacţie. În doar câteva zile a trecut de la “take it or leave it” la “how to escape from prison”.