Inspirat de un post de pe TechCrunch am zis să fac o listă a programelor ce le utilizez constant. Pe acolo tocmai ce am descoperit un agregator interesant TechMeme. Despre “my gadgets” am vorbit deja.
           În primul rând Chrome, Blogger şi Live.
           Chrome l-am transformat în browser “default” de curând. Este rapid, simplu şi extensiile îl fac cu adevărat util. Am putut să configurez şi speed dial-ul. Opera a trecut pe locul doi.
           Blogger – dap, încă sunt pe platforma gratuită a celor de la Google. 99% din blogurile importante world wide sunt pe wordpress. Anul acesta sper să trec şi eu.
           Live – prefer messengerul celor de la Windows. Vine la pachet cu suite ce poartă acelaşi nume. Pe mine, la început, mă interesa editorul offline Live Writter pentru a scrie pe bloguri şi apoi am “descoperit” şi partea de messenger. Mă săturasem de Yahoo şi funcţionează importul de contacte.
          Se adaugă Gmail, Facebook, Twitter, Scribd, Picasa, Flickr.
          Gmail – m-a atras prin interfaţa în limba română. Acum majoritatea celor ce au de a face cu netul recunosc că serviciul de e-mail al celor de la Google este cea mai bună ofertă de pe piaţă.
          Facebook – în România creşte de la o zi la alta. Am avut cont pe hi5 dar facebook este cu totul altceva. Are o interfaţă ciudată dar te obişnuieşti. O să îi dau o atenţie mai mare în 2010.
          Twitter – contul l-am creat în aprilie. Am 740 followers. În fiecare zi “studiez” update-urile câte 30 – 40 min. Cea mai rapidă metodă de a comunica. Filtrez conţinutul cu ajutorul tweetdeck.
          Scribd – upload de  documente şi s-a dovedit util în câteva ocazii pentru serviciu.
          Picasa – cea mai uşoară metodă de a urca pe net  o groază de fotografii. Le poţi organiza  şi vizualiza extrem de intuitiv.
          Flickr – este similar cu Picasa dar este oferit de Yahoo!. Dacă ai adresă de Yahoo! Mail ai şi cont pe flickr.
          Clipurile personale le uploadez pe contul de YouTube. Pe lângă asta, YouTube este şi cea mai bogată rezervă de fun. În câteva minute te relaxezi sau te informezi în diverse chestii (spre exemplu am învăţat de acolo cum se încarcă un anumit cartuş de imprimantă).
          Aceasta ar fi, la repezeală, lista mea.
      

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.