Am testat Samsung Galaxy Z Flip5 și review-ul urmează a fi publicat pe Gadget.ro în perioada imediat următoare. Mai jos găsiți 5 motive în a alege smartphone-ul pliabil de la compania sud-coreeană. 

Samsung Flip 5 este unul dintre smartphone-urile pliabile ce cred că se va bucura de succes comercial susținut, mai ales dacă se va situa cumva în linie cu rezultatele atinse de către generațiile anterioare. 

1. Cel mai performant hardware de pe un smartphone pliabil în acest format; 

Niciun alt smartphone flip nu-l depășește pe partea hardware

Motorola RAZR 40 Ultra folosește Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1, OPPO Find N2 Flip integrează chipsetul MediaTek Dimensity 9000+, iar Samsung a pus pe Z Flip5 – Qualcomm Snapdragon 8 Gen2. 

Sunt sigur că și celelalte două smartphone-uri se descurcă cu orice aplicație sau joc din Google Play, dar în cazul Samsung la Flip5 nu s-a făcut nicio concesie. Au implementat ce este mai bun în momentul de față. 

2. Design premium, balama ce imprimă ideea de rezistență în timp și cel mai bun sunet de pe un smartphone flip din ce am testat până acum 

Structura de rezistență din aluminiu iese în evidență în părțile laterale

Am pus Z Flip5 lângă Z Flip4, dar și lângă OPPO Find N2 Flip. Pur și simplu, este la un nivel superior. Iese în evidență prin structura din aluminiu, dar și prin balamaua ce mi s-a părut a fi bine calibrată, nu mai zic și de difuzoarele cu Dolby Atmos ce punctează bine de tot inclusiv la partea de bass. 

Nu sunt diferențe majore față de generație anterioară, dar când le ai unul lângă altul, nu ai cum să nu remarci modelul de anul ăsta. Nu mai are spațiu când îl pliezi, iar telefonul în sine lasă impresia de produs premium, fără nicio concesie făcută. 

3. Ecran mai mare la exterior și implicit, utilitate crescută 

Ecran de 3.4 inci pe care poți aduce diferite widgeturi

Poți să folosești display-ul extern și spre a afișa clipuri video din YouTube, Google Maps, ai notificările în acest spațiu etc. 

Display-ul extern este de 3.4 inci și este protejat cu sticlă Gorilla Glass Victus 2. Îl poți personaliza după cum dorești la nivel de AOD, widgets etc. 

Poți să-l folosești de la captarea unui selfie și până la navigarea la pas printr-un oraș necunoscut.

4. Cel mai bun smartphone flip la nivel de cameră foto și video

Față de generația anterioară nu sunt modificări în ce privește senzorii integrați, dar procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 ajută cumva postprocesarea implementată de Samsung, iar rezultatele sunt impresionante. Am un articol dedicat pentru asta și o să-l găsiți pe site cât de curând. RAZR 40 Ultra și Find N2 Flip nu se descurcă la fel de bine în low-light și nu realizează materiale video la o calitate atât de bună precum Flip5. 

5. Cel mai bun suport software

Suportul software oferit de către Samsung pe vârfurile sale de gamă nu are echivalent în universul Android, pentru moment

Va primi 4 versiuni noi cu Android și 5 ani va avea actualizare pe patch-urile de securitate etc. Niciun alt concurent nu se află în aceeași ligă din acest punct de vedere. Aș evidenția și software-ul bine pus la punct ce ține cont de formatul smartphone-ului, iar pe YouTube sau în aplicația de cameră foto și video poți să-l utilizezi și într-o poziție intermediară, în unghi de 90 de grade. 

Acest articol este susținut de către eMAG. Opiniile exprimate aparțin strict autorului. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.