Se vede că nu am mai răsfoit readerul de ceva vreme şi mi se pare genial aceast feature adus de Google. Poţi naviga prin Android Market de pe pc, selectezi o aplicaţie şi ea se instalează aproape automat pe telefonul tău mobil cu Android. Mă repet, este genial. Toată treaba se face prin intermediul contului de gmail pe care l-ai introdus când ţi-ai pornit mobilul şi să fii logat din browser.

Noul site al Android Market – https://market.android.com/
Pe de altă parte, Google mă “sperie”. Evoluează extrem de rapid. Spre exemplu citeam recent pe go4it că browserul lor Chrome a ajuns la versiunea 9 – stabilă. Internet Explorer este de o groază de vreme în piaţă, fiind mai degrabă un tătic al browserelor, şi nu v. sa 9 este abia în fază beta. Când am dat să instalez Chrome-ul cel nou m-a atenţionat “gentil” că deja rulează şi că nu are rost să-l schimb. Adevărul că nu mă văd utilizând un alt browser. Când vreau altceva pornesc Opera şi imediat revin la Chrome cu care m-am obişnuit de când are extensii. Şi acolo au deschis un web store cu extensiile în stilul celui cu aplicaţii pentru sistemul de operare mobil. 
Aştept cu nerăbdare sistemul lor de operare pentru netbookuri – Chromium, nu ştiu dacă denumirea mai este de actualitate – şi mizez pe termen lung pe el. 
Update: Pe siteul cel nou al Android Market găsiţi şi o listă de terminale şi extensii instalate. La mine sunt afişate doar trei – HTC Wildfire, LG Optimus One P500 şi Galaxy Tab. :) Sper să se aglomereze de pe acum şi la sfârşit de an să vă ofer un screenshot sugestiv. 

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.