Software

BlackBerry Priv a fost lansat în urmă cu aproximativ 2 ani ca o speranţă în relansarea brandului canadian. Smartphone-ul era primul device BlackBerry ce rula sistemul de operare Android, iar pentru a-l diferenţia de concurenţă producătorul a integrat şi suita de servicii de securitate şi productivitate proprii. Aş reaminti pe scurt: BlackBerry Messenger, Hub, Calendar sau DTEK.

În acel moment BlackBerry Priv venea cu o versiune de Android 5.1 Lollipop destul de apropiată de varianta stock, iar în aprilie 2016 a făcut pasul către Android 6.0 Marshmallow. Chiar dacă puţinii utilizatori rămaşi sperau încă la un update oficial către Android 7.0 Nougat, BlackBerry a anunţat oficial că acest lucru nu se va întâmpla. Informaţia a fost confirmată chiar de către Alex Thurber, General Manager al BlackBerry Mobility Solutions.

Pentru cei nostalgici, review-ul complet pentru BlackBerry Priv îl puteţi găsi pe gadget.ro.

Sursa: phonearena.com

Categorii: blackberry

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.