gEV

Dacia are în prezent în portofoliu o maşină 100% electrică, Dacia Spring, însă după cum probabil ştiţi deja aceasta este produsă în China de către Dongfeng Motor Corporation Ltd. (partener al grupului Renault).

Mulţi cârcotaşi critică acest aspect când vine vorba de achiziţia unei Dacia Spring, însă trebuie spus că mulţi ani de acum înainte la uzina Dacia din Mioveni vor fi produse doar maşini cu motoare termice şi hibrid.

Din păcate fabricile Dacia din Maroc şi România vor fi destul de târziu upgradate spre producţia de vehicule electrice, primele astfel de maşini urmând a ieşi pe porţile celor două uzine undeva în perioada 2028 – 2029. Viitoarea generaţie Dacia Sandero va fi prima care va veni într-o variantă 100% electrică produsă de Dacia, varianta standard urmând a fi fabricată la uzina din Tanger (cel mai probabil) din 2028, în timp ce versiunea Dacia Sandero Stepway urmând a fi realizată la fabrica din Mioveni (cel mai probabil) din 2029.

Şi viitoarele generaţii de Dacia Duster şi Bigster vor primi variante electrice, însă nu mai devreme de 2032 – 2033.

Cât despre portofoliul de maşini electrice, Dacia se va baza în continuare doar pe Dacia Spring, în 2024 urmând a fi lansată Dacia Spring 2.

Via: profit.ro