gEV

Contemporary Amperex Technology Co. Ltd (CATL) este unul dintre cei mai mari producători globali de baterii pentru maşini electrice şi are ca parteneri nume importante din industria auto precum Tesla, Daimler, Toyota, BMW sau Volkswagen.

Compania chineză a anunţat în această săptămână lansarea unei noi baterii LFP (Litiu-Fier-Fosfat) cu încărcare foarte rapidă. Reprezentanţii CATL au transmis că noul acumulator poate oferi o autonomie de 400 de kilometri după doar 10 minute de încărcare la o staţie compatibilă.

Interesant este că de această dată nu vorbim despre un simplu prototip, ci de o baterie pregătită de producţie. CATL susţine că acumulatorul denumit Shenxing va intra în producţia în masă chiar la sfârşitul acestui an, iar primele maşini cu acest tip de baterie ar putea apărea pe piaţă din primăvara lui 2024.

„Sperăm că, prin eforturi continue de a îmbunătăți tehnologia și de a reduce costurile, Shenxing va deveni un produs standard disponibil pentru toate vehiculele electrice”, a declarat Gao Han, director tehnologic al CATL E-Car Business.

Sursa: reuters.com