Mai avem foarte puțin până ce eMAG, retailerul ce a introdus Black Friday pe meleagurile autohtone, începe ediția 2023 a celei mai celebre campanii promoționale din an. Cum eu testez foarte multe produse din zona audio și imagistică (căști, boxe, TV, monitoare, proiectoare etc), m-am gândit că nu ar strica să fac o listă cu cele pe care le voi urmări și pe care le pot recomanda. Despre unele am și informații sigure că vor intra în promoțiile de Black Friday 2023, deși nu am și prețurile sau procentele de reducere.

Încep cu produse audio, mai exact cu boxe și căști. Din prima categorie nu am cum să nu mă refer la Sonos Era 300, boxa pe care o folosesc de mai bine de 3 luni și pe care o voi cumpăra dacă apare la o promoție bună.

Boxa inteligenta Sonos Era 300

🔺Sonos Era 300 mi-a deschis apetitul pentru Dolby Atmos…

Vreau să o adaug pe a doua lângă cea existentă, pentru o experiență audio completă, iar dacă va fi la sub 2.000 de lei sau doar puțin peste această sumă cel mai probabil voi face achiziția.

La căști, vă recomand să vă uitați spre Huawei FreeBuds Pro 2, modelul de top de tip TWS de anul trecut al companiei chineze. Dacă are un preț redus față de cel actual, care oricum este foarte bun, merită fără discuție în categoria unde concurează, din partea mea sunt căștile wireless in-ear cu unul dintre cele mai bune raporturi calitate / preț.

Sigur că și FreeBuds Pro 3 sunt tot acolo, mai sus fără discuție, dar fiind abia lansate nu cred că vor primi un discount atât de consistent precum cel ce poate va fi afișat la generația trecută.

La căști over-ear, chiar dacă sunt din segmentul de gaming, HyperX Cloud Alpha Wireless ar putea fi soluția all-in-one la un preț corect. Lansate anul trecut, ar putea primi acea tăiere de preț care să le transforme în best-buy.

Trec la partea de imagistică, pe care am denumit-o în titlu drept video, fiind mai ușor de integrat acolo. În fine, încep cu monitoare. Aici vor fi trei recomandări de la ViewSonic. De ce ViewSonic? Fiindcă este un brand care mi-a demonstrat de fiecare dată că este ceea ce trebuie, mai ales raportat la preț. Merită luate în considerare din plin, fiindcă am testat o mulțime de monitoare de la ei și toate s-au prezentat excelent la raport.

ViewSonic ColorPro VP2776 va intra în promoțiile Black Friday 2023 la eMAG și reprezintă una dintre cele mai inspirate alegeri pentru cei ce pun mare accent pe calitatea ecranului, pe funcții și tehnologii care asigură o calitate de top a imaginii.

Ideal pentru profesioniștii din mai toate domeniile ce presupun activități cu conținut digital, ViewSonic VP2776 vine alături de o multitudine de accesorii care să-i ajute pe utilizatori în munca de zi cu zi. L-am testat, toate detaliile sunt în review, și știu precis că va intra în promoțiile de Black Friday 2023 la eMAG.

Pentru gaming, ViewSonic XG2431 mi se pare o opțiune demnă chiar și pentru cei mai entuziaști jucători. La un preț ce nici acum nu este ridicat raportat la tot ce oferă, cu o reducere bună de Black Friday 2023 la eMAG, acest monitor se transformă într-o ofertă de neratat.

Monitor ViewSonic XG2431

🔺Monitor gaming ViewSonic XG2431

Dintre cele mai importante specificații și tehnologii, merită menționate rata maximă de refresh de 240Hz, timpul de răspuns mai mic de 0.5 ms MPRT și de 1 ms GtG și certificarea Blur Busters 2.0, ce te asigură de tranziții dintre cele mai fluide, cu blur aproape inexistent indiferent de scenele ce se succed cu repeziciune pe ecran. Nu lipsesc tehnologii ca AMD FreeSync Premium și nici certificări Flicker-Free și pentru filtru Blue Light. Conectivitatea este extinsă, pe lângă porturile audio-video mai sunt și USB-uri, ce transformă monitorul și într-un fel de hub.

Dacă, în schimb, ViewSonic XG2431 vi se pare o idee cam scump, și poate vreți un panou curbat, atunci poate ViewSonic VX2418C să fie soluția. Are un preț corect, dar va fi și el la promoție așa că merită avut în vedere.

La televizoare, după ce am testat mai multe modele de la Hisense și de la TCL, pot recomanda modele de la acești doi producători fără mari rezerve. Ambele companii ies în evidență cu prețuri bune raportat la tot ce pun pe masă, iar dacă sunt televizoare ce vă satisfac dorințele din punct de vedere al specificațiilor, nu trebuie să le desconsiderați pe motiv că nu sunt de la producătorii cu renume.

Ca să pun în discuție câte un model de la fiecare, atunci aș putea merge spre Hisense 65E7HQ, testat de mine anul trecut și care ar putea primi un discount bun de Black Friday 2023 la eMAG, și la TCL Mini-LED 65C845, pe care l-am avut pentru review cu puțin timp în urmă. Acesta din urmă face parte din gama 2023 așa că nu este cel mai sigur că va avea o reducere consistentă, însă oricum merită avut în vedere, nici la prețul de listă nu este deloc rău.

Pentru cei ce vor un televizor poziționat mai sus ca „pretenții”, le pot recomanda fără regret un LG OLED65C21LA. Este televizorul de care mă bucur zi de zi de prin luna mai și vă spun că este de excepție la banii lui. Dacă îl prindeți la o ofertă bună, nu trebuie ratat.

🔺LG OLED65C21LA

LG OLED65C21LA este disponibil și cu diagonale mai mici, de 48 și 55 inch, dar poate fi ales și cu 77 și chiar 83 de inch. Este un model de anul trecut, dar este pe cât se poate de performant și pentru 2023 și m-aș hazarda să apreciez că și pentru 3 – 4 ani de aici înainte.

La final, ca un pont pentru Black Friday 2023 și cumva legat de zona de imagistică, tocmai am primit un comunicat ce anunță prețuri bune pentru camerele auto de bord de la Mio. Se pare că vor fi în total 20 de modele, cu un stoc de 2.500 de produse, ce vor avea prețuri mai mici cu până la 45% față de cele recomandate și vor fi prinse în promoțiile de Black Friday 2023 la eMAG, dar și la alți parteneri Mio.

Acest articol este susținut de ViewSonic și conține link-uri de afiliere, ce ne pot aduce anumite comisioane, fără ca asta să afecteze prețul final plătit de cumpărător. Toate opiniile aparțin strict autorului.